24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro – Prvi internacionalni kriket turnir u Crnoj Gori

Crnogorski kriket tim

Prvi internacionalni kriket turnir odigraće se u petak 18 i subotu 19. septembra od 11 do 17  sati na Areni Porto Montenegra.

Dva estonska tima, sa po 11 igrača, pripremiće pravi spektakl za crnogorsku publiku kojoj ovaj sport nije stran, ali nemaju bas često priliku da ga gledaju uživo. Organizator turnira je Crnogorski kriket klub, sa zanimljivim nadimkom Bokaneers (izvedenica od eng:buccaneers što znači pirati i Boka kao mjesto gdje se kriket igra u Crnoj Gori).

U petak 18. septembra Crnogorski kriket tim će odigrati svoj prvi međunarodni meč protiv Estonije. Sasa Ilić, nekadašnji golman (SCG) i Premiership (Charlton Athletic) je jedan od ključnih igrača crnogorskog tima na poziciji wicket-keepers-a u kriketu.

Prvi kriket meč u Crnoj Gori odigran je 2014. godine, protiv gostujućeg tima iz Velsa iz Velike Britanije – o ovom istorijskom meču pisalo se i u svjetski priznatoj publikaciji  o ovom sportu Wisden Cricketers’ Almanack.

Kriket se popularan u zemljama regiona – u Srbiji imaju registrovanIH 8 TIMOVA, U Hrvatskoj 4 ekipe, u Sloveniji 8. Kuriozitet je da je prvi kriket meč organizovan na Visu jos davne 1809. godine od strane britanskih mornara, i pod vođstvom kapetana Wiliam  Hoste-a.

Radujemo se turniru u Porto Montenegru, koji nam je orgasnizatorska i logistička podrška još od prvog meča. Porto Montenegro Arena je sjajna sportska lokacija, I radujemo se da vidimo publiku u što veće broju, a Blue Room će im biti sjajna “osmatračnica” da gledaju turnir dok uživaju sa porodicom i prijateljima. Posjetioci će nesumnjivo biti impresionirani sadržajima i igrom, i radujemo se da dobijemo nove članove u timu u narednoj sezoni, poručuju organizatori turnira.

Najčitanije