8 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro se vraća redovnim aktivnostima i organizaciji događaja po najvišim standardima zaštite…

Porto Montenegro iz vazduha

Porto Montenegro od početka globalne pandemije Covid 19 poštuje i implementira sve odluke Vlade Crne Gore i Svjetske zdrastvene organizacije o prevenciji i zaštiti zaposlenih, gostiju i javnosti – većina djelatnosti su se obavljale iz digitalne kancelarije, a kako su mjere popuštale, po instrukcijama institucija, počeli su sa radom marina sektor, više od 60 zakupaca: svjetski modni brendovi, restorani, kafeterije, vinarija, frizerska i kozmetička usluga, jahting agencije, itd. Sve se obavlja po najvšim standardima zaštite, od socijalne distance, maski i rukavica, do najkvalitenijih mašina i hemijskih sredstava za dezinfekciju. Svi članovi tima Porto Montenegra, marine, recepcija i drugih djelatnosti, su prošli obuku o prevenciji i zaštititi od Covid19 virusa.

Prvenstveno, Porto Montenegro pokazuje visok nivo društvene odgovornosti, pogotovo kada je zdravlje svih u pitanju – svi zaposleni, vlasnici stanova u rezidencijama Porto Montenegra, gosti hotela Regent koji će dolaziti ovog ljeta, imaju mogućnost da se besplatno testiraju na Covid 19. Takođe, hotel Regent je prvi hotel u Crnoj Gori koji će imati profesionalnu mašinu za dezinfekciju prtljaga i besplatno će se koristiti za sve goste nautičkog naselja ovog ljeta. Tu je i druga savremena oprema od “fogging mašine” za raspršivanje dezinsfekcionog sredstva i čisćenje svih površina i prostora, do brendiranih maski, rukavica.

Sa početkom mjeseca juna, u nautičkom naselju Porto Montenegro počinje i organizacija događaja, takođe po svim isntrukcijama i regulama Nacionalnog koordinacionog tijela. Atraktivna lokacija Blue room počinje sa radom od 2. juna  – kombinacija lokalnog kafića u sinergiji sa sjajnom ponudom društvenih igara, sportskih projekcija, DJ muzičkih performansa, kulturnih i lifestyle događaja pobrala je simpatije još prošlog ljeta, a ovaj prostor na otvorenom i velikom zelenom površinom idealan je za poštovanje svih pravila socijalne distance. Svake subote Blue Room je domaćin i organizator roštilja za prijatelje i familiju, uz dobru muziku i zabavu. Nedjelja je dan rezervisan za porodicu, te su domaćini pripremili sjajne sportske igre za sve generacije koje će se realizovati na zelenoj površini, i upotpuniće sadržaje na omiljenom mjestu u Porto Montenegru.

Pijaca domaćih proizvoda na glavnoj promenade Porto Montenegra zakazana je za vikend od 12. do 14 juna, i od 26. do 28. juna – pršuta, sirevi i masline su gastro identitet Crne Gore, tako da će se osim ovih delicija naći još i rakije i vina, domaće tjestenine, i sve slatko-slane delicije ovog kraja.

Prva projekcija filma na plaži u ovoj sezoni je u petak 19 juna, od 20h i prikazaće se film Knives Out, a za 26. jun planira se prikazivanje filma Little Woman.

Jedriličarski klub Porto Montenegro kreće sa redovnim aktivnostima na moru: sesije jedrenja su srijedom i subotom, jedrenje za djecu je rezervisano za srijedu i petak, a subote 6., 20. i 27. juna su bukirane za jedrenje na 70 jedrilice. RYA obuke će biti realizovane tokom cijelog mjeseca juna.

Najčitanije