23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro uvodi WiFi signal u cijeloj OŠ „Drago Milović“

Potpisivanje Memoranduma – OS Drago Milovic

Kompanija Adriatic Marinas-Porto Montenegro iz Tivta, finansiraće uvođenje WiFi signala u  ovdašnjoj OŠ „Drago Milović“ i u njenom dvorištu.

Kompletna investicija projekta koju Adriatic Marinas realizuje sa kompanijama Saga Montenegro i Optoinženjering, i koje takođe svoj doprinos realizacije projekta rade besplatno ,u cilju podrške obrazovanju u lokalnoj zajednici, iznosi preko 25.000 eura.

„Prilikom modernizacije postojeće IT infrastrukture u Porto Montenegru pojavila se prilika doniranja WiFi mrežne opreme.  S obzirom da je Porto Montenegro trenutno jedna od najmodernijih i digitalno najopremljenijih marina u svijetu, a naročito zbog planova koji će ubrzo Porto načiniti destinacijom za razvoj digitalnih rešenja, smatrali smo da je bitno doprinijeti i digitalizaciji sredine u kojoj se Porto Montenegro nalazi.  Mališani najbrže uče i s lakoćom se uklapaju u nove trendove.  Za razliku od nas starijih za njih to nije novi trend to je samo način funkcionisanja današnjice.  Pokrivanje unutrašnjosti kao i dvorišta škole WiFi signalom će takođe doprinijeti njihovoj edukaciji.  Zadovoljstvo nam je da u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerima doprinesemo razvoju lokalne zajednice i modernizujemo naše obrazovne ustanove“- ističe senior IT menadžer Porto Montenegra Predrag Milutinović.

Projekat će biti realizovan tokom ljetnjeg raspusta u OŠ Drago Milović. Savremena tehnologija pomaže i obrazovnom sektoru u osavremenjivanju samih procesa učenja, ali i u motivisanju djece da već u ranoj fazi odrastanja razumiju savremene tehnologije i nauče da na najbolji način iskoriste potencijale koje ona donosi. Kompanija Saga Montenegro će na ovom projektu instalirati i podesiti opremu besplatno, u cilju što boljih rezultata kada je obrazovni ciklus u pitanju.

Potpisivanje Memoranduma – OS Drago Milovic

„Dobra internet najneophodan je uslov i prvi korak ka osavremenjivanju nastave i kreiranju škola budućnosti, po modelu razvijenih zemalja, kakve i naša djeca zaslužuju. Partnerstva ovog tipa imaju za cilj da pomognu lokalnoj zajednici, ali i da podstaknu ostale pojedince i kompanije na kolektivnu akciju.“- istakao je izvršni direktor Saga Montenegro Ivan Bojanović.

Zadovoljstvo projektom ističe je i izvršni direktor  Optoinženjering-a iz Podgorice Vladimir Slavić, čija kompanije sarađuje sa Porto Montenegrom od početka izgradnje tivatske marine Porto Montenegro u domenu izgradnje telekomunikacione infrastrukture.

„Dajemo svoj doprinos modernizaciji i poboljšanju uslova za rad u ovoj obrazovnoj instutuciji, i sretni smo što smo dio ove inicijative“- ističe Slavić, čija kompanija je takođe pružila svoje usluge besplatno u ovom projektu.

„Koristim priliku da istaknem da je Adriatic Marinas dugogodišnji prijatelj škole, koji pomaže unaprjeđenju kvaliteta obrazovanja od najranijih školskih dana. Tako je u prethodnom periodu renovirana školska biblioteka, opremljen muzic;ki kabinet, IT učionicam a sada je uslijedila i ova donacije. U ime svih kolega i učenika, iskreno se zahvaljujem timu Adriatic marinasa“. istakla je direktorica OŠ „Drago Milović“, Ružica Lazarević.

Najčitanije