17 C
Kotor

Slušaj online radio

Završena regata Bari – Boka Kotorska, EST 105

Regata EST 105

61 jedrilica, sa preko 450 članova posade učestovalo je na prestižnoj međunarodnoj regate EST 105, koja je startovala u Bariju, i nakon 110NM preko Jadranskog mora, uplovila u akvatorijum Bokokotorskog zaliva – pobjednik regate u ORC kategoriji je jedrilica Buena vista, sa skiperom Pannarale Luigi, koja je treći uzastopni pobjednik ove prestižne regate, kluba Cus Bari. U klasi libera ptvo mjesto osvojila je jedrilica Only Lu sa skiperom Amendolagine Michele, a drugo mjesto jedrilica Grace, sa skiperom Mladenom Jankovićem.

Zaliv Boke Kotorske, koji je dio pod UNESCO zaštitom, sa njegovom raznolikom i interesantnom obalom i planinskim vrhovima u zaleđu, idealan je za jedriličare, a Porto Montenegro je jedna od najatraktivnijih novih marina u Evropi, istakao je Generalni sekretar Univerziteta za sport u Bariju, Pasquale Triggiani,

Regata EST 105

U sklopu ove jadranske regate, organizovana je i lokalna Bokokotorska regata – pobjednik ove je jedrilica Verve – Camer, pod vođstvom skipera Grecco Guiseppe-om.

Regata EST 105

Sa brojem jedrilica i njihovom posadom, ova regata idelan je način da započne ljetnja nautička sezona 2017 ne samo u Porto Montenegru, već i u zalivu Boke Kotorske. Očekuje nas dinamična regatna sezona i iskustva jedrenja na novoj jedriličarskoj floti, istakao je direktor marine Porto Montenegro, Tony Browne.

Najčitanije