25.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro – život se postepeno vraća, sezona ne može i neće biti na nivou prošlogodišnje

Porto Montenegro

Život u nautičkom naselju i marini,Porto Montenegro, ponovo se postepeno vraća. Većina sadržaja je dostupna posjetiocima, uz mjere koje je preporučilo Nacionalno koordinaciono tijelo.

“Dosta se brzo reagovalo, tako da smo mi već u sedam, osam dana nakon otvaranja marine imali nekoliko vrlo ozbiljnih dolazaka, i oni se u kontinuitetu nastavljaju. Očekujemo i dolazak jahti u sljedećih mjesec dana..Naravno, iako nije na nivou prethodne niti se može upoređivati, nautička sezona i dalje postoji, iako Jadran kao takav možda i nije preokupiran jahtama kao što je to bio ranije, u svakom slučaju postoji interes dolazaka brodova u CG i u Porto Montenegro.”, kazao je PR i marketing menadžer Adriatics marinas Danilo Kalezić.

 Vlasnici jahti stižu u Crnu Goru ovih dana privatnim avionima. No, ima i onih koji nijesu željeli da napuste tivatsku sigurnu luku.

“Mi imamo već veliki broj vlasnika koji su ostali ovdje tokom korone. Oni su iz Velike Britanije, Ukrajine, Rusije, Srbije”, kazao je Kalezić.

Kalezić

“Počinjemo skromno, i onako kako okolnosti nalažu, ali smo otvoreni za sve posjetioce i goste, i zaista brižljivo pratimo kako se iz dana u dan mijenja situacija sa avionskim dolascima, otvaranjem granica, i uopšte komunikacija sa, gostima, vlasnicima brodova,  kapetanima koji iz dana u dan pitaju da li se može u CG, kakvi su uslovi, šta je sa karantinom kad  se vraćaju u zemlju iz koje dolaze, tako da su to sve neka pitanja sa kojima se susrećemo i koje pokušavamo da rješimo kako koji dan prolazi” – kaže Kalezić.

On ističe da u saradnji sa TO Tivat, NTO ali i sa svim pratnerima na projektu, se trude da održe nivo kako ugostiteljstva i usluga, tako i nivo sadržaja koje pružaju, i koje planiraju za jun, jul , avgust i septembar mjesec.

U pitanju su brojne regate i događaji koji ne zahjevaju puno ljudi  na istom mjestu ,ali definitivno apliciraju sve ono što NKT daje kao preporuku i kao zadatak, lazao je Kalezić.

Najčitanije