15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Portonovi tokom praznika donio duh svjetskih metropola u Crnu Goru

Portonovi Festive Season

Praznicima je došao kraj te je tako završena i ovogodišnja uspješna praznična sezona (Sparkling Season) u Portonovom. Predivna jelka po kojoj je rizort bio prepoznatljiv više od mjeseca dana, prošle sedmice je rastavljena, kućice koje su bile dio prazničnog bazara su zatvorene, a polako se uklanja i ostatak dekoracije.

Iako pretežno ljetnja destinacija, koja asocira na plažu i odmor na suncu, Portonovi je pokazao da se, uz dobro odbrani program, može postati centrom dešavanja u ovom dijelu Crne Gore tokom svih godišnjih doba. Tome svjedoči i nevjerovatna brojka od više od 100 hiljada posjetilaca tokom ovog perioda.

Uz jednu od najvećih jelki u ovom dijelu Evrope, magični šou (Light, laser & music show) kao i predivnu dekoraciju, posjetioci su uživali i u prazničnom bazaru sa najboljom ponudom delikatesa. Ovogodišnji bazar oduševio je ponudom hrane, od palačinki, kobasica, burgera, priganica kao i neizostavnih kuvanih vina i rakije koji su grijali posjetioce u hladnim zimskim danima. Bazar je bio i odlična prilika za lokalne ugostitelje, da prošire svoju ponudu i predstave se posjetiocima Portonovog. Na bazaru su učestvovali Kantina 65, Friends house, One&Only Portonovi, Koffein, Chefs of Boka, Auntie’s house, Bel Paese, Tampa house i Santa Clause Station (Idea).

Posjetioci su 31. decembra uživali u restoranima Square i Maison du Monde, kao i kafiću Koffein, a tačno u ponoć nebo iznad Portonovog ukrasio je spektakularan vatromet čime je nastavljena višegodišnja tradicija kojoj je prisustvovalo više stotina posjetilaca.

Doček je takođe organizovan i u One&Only Portonovi hotelu. U restoranu La Veranda organizovana je gala večera od pet sljedova uz muzičku pratnju Nike Turković sa bendom, dok su u Tapasake klubu gosti uživali uz DJ-a.

Novogodišnja Čarolija u Portonovi rizortu

Tokom decembra nisu zaboravljeni ni oni najmlađi te su kreativne radionice, predstave i zabave u novootvorenom Konferencijskom i prostoru za održavanje događaja obradovale djecu i roditelje, a tražilo se i mjesto više.

Ove godine za posjetioce su organizovani različiti sadržaji, a zaljubljenici u sport su uživali 2. januara u Novogodišnjoj trci. Trka je okupila 100 odraslih takmičara i 100 djece, a među njima i poznata atletičarska lica, Željka Dabovića iz AK Sparta i Slađanu Pejović iz AK Nikšić koji su i trijumfovali.

Nakon velikih koncerata grupe Perper, klape Šufit, Amire Medunjanin i domaćih bendova i DJ-eva, sezonu je na prepunom Marina trgu zatvorio veliki koncert Petra Graša sa kojim je publika više od dva sata pjevala u glas.

U Portonovom nas od proljeća očekuju novi događaji i aktivnosti za rezidente, ali i goste rizorta koji dolaze iz svih krajeva svijeta. Sve veće interesovanje za boravak kako u Portonovom tako i Herceg Novom tokom zimskih mjeseci, kao i milionski pregledi na društvenim mrežama Portonovog pokazuju nam da primorska mjesta, uz raznovrsnu ponudu, mogu biti destinacija koju ljudi biraju ne samo tokom ljetnjih mjeseci, već tokom čitave godine.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije