23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Postignut dogovor – Radnici sa trajekta dobiće ugovore na neodređeno

Foto – Pomorski saobraćaj

Nakon što su radnici na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane najavili da neće pristati na još jedan dvomjesečni ugovor o radu, postignut je dogovor sa menadžmentom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom da dobiju stalno zaposlenje.

Kako je kazao predstavnik zaposlenih Aleksandar Crvenko, biće ispoštovano sve što je prvobitno i dogovoreno.

“Napravljen je dogovor, sve što je bilo dogovoreno od starta to će biti ispoštovano, da radnici mogu da nastave da rade svoj posao i da se ne stvaraju neke špekulacije. Ja sam od starta rekao da smo mi van politike, u koju se ne miješemo, nego nas samo interesuju radna prava. Kao što smo rekli, neće biti zaustavljanja saobraćaja, biće ispoštovan dogovor koji je postignut sa njima, da ne bismo došli u onu situaciju o kojoj smo pričali da ljudima istekne ugovor, pa da ne mogu da nastave. Toga neće biti, ljudi će nastaviti da rade, prva grupa će dobiti ugovor za stalno i onda ćemo ići dalje.” – kazao je Crvenko.

Nakon što im je Morsko dobro ponudilo ugovore do septembra, na šta nisu pristali, postignut je dogovor da svi radnici, umjesto dvomjesečnih, uskoro dobiju ugovore o radu na neodređeno vrijeme.

Ugovore za stalno prvo će dobiti prva grupa od 30-ak radnika koja je u Morsko dobro došla 17, 18. i 19. februara kada je i preuzeta trajektna linija od „Pomorskog saobraćaja“, a onda sukcesivno i ostali zaposleni, po isteku privremenih ugovora.

Najčitanije