17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Kotor savremenom tehnologijom korisnicima olakšala pristup korisnim informacijama…

Kotor – foto Boka News

Turistička organizacija opštine Kotor je u proteklom periodu realizovala uvođenje mogućnosti korišćenja NFC tehnologije, time što je postavila folije sa tagovima na svim uređenim autobuskim stajalištima u opštini Kotor.

Na taj način će, kako lokalno stanovništvo, tako i turisti imati mogućnost da na veoma jednostavan način pristupe korisnim informacijama, kao što su red vožnje lokalnog prevoznika Blue Line i red vožnje koji se odnosi na međugradski saobraćaj.

Pored toga, na tagovima pomenute tehnologije korisnici mogu pristupiti zvaničnim kanalima informisanja TO Kotor, portalu i društvenim mrežama.

Folije će biti postavljene i na punktovima za prijavu boravka i info centrima TO Kotor, kao i na mapama koje se nalaze ispred ulaza u Stari grad.

NFC tehnologija je dostupna svim korisnicima pametnih telefona sa podešenim NFC postavkama, a sadržaj sa tagova se učitava tako što se telefon prisloni na dio folije na kojem je označen NFC.

Na ovaj način, TO Kotor nastavlja da raznim projektima i kampanjama olakšava funkcionisanje u lokalnoj zajednici, kao i da unapređuje turističku ponudu naše opštine, kazali su nam iz TO Kotor.

Najčitanije