20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan sporazum, planiraju formiranje Kluba menadžera – Poslovnog kluba Kotor

Foto Opština Kotor

Predstavnici Opštine Kotor i Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) potpisali su danas protokol o saradnji, koji bi trebalo da doprinese kreiranju povoljnijeg poslovnog ambijenta u toj lokalnoj samoupravi, kao i boljih servisa za privredu i građane.

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, kazao je da je potpisivanje protokola još jedan dokaz opredijeljenosti gradske uprave za razvoj i diverzifikaciju privredne ponude grada.

„Stručna pomoć AMM biće nam veoma značajna u projektima razvijanja buduće biznis zone, kao i u projektima prekogranične saradnje. Vjerujem da ćemo zajednički uspjeti da Kotor pozicioniramo visoko na mapi poslovnog svijeta, kao što je visoko na mapi turističkih destinacija”, rekao je Jokić.

Predsjednik AMM, Budimir Raičković, saopštio je da je potpisani protokol izuzetno značajan za poslovnu zajednicu, posebno onu koja se bavi liderstvom i menadžerskom strukom.

Foto Opština Kotor

„Protokol će omogućiti da privredni činioci grada daju doprinos Kotoru u mjeri koliko on zaista znači, ne samo u turističkom, nego i u kulturnom i poslovnom smislu. Radujem se svim budućim projektima i mislim da će udruživanjem struke i lokalne uprave uspjeh biti neizbježan“, naveo je Raičković.

Zajedničke aktivnosti će, kako je objašnjeno, podrazumijevati različite događaje u cilju ostvarivanja zajedničkih i strateških ciljeva – unapređenja liderskih, menadžerskih i preduzetničkih znanja i vještina kroz realizaciju treninga i drugih vidova edukacije, zatim podršku aktivnostima usmjerenim ka što većem uključenju žena u preduzetništvo, kao i na menadžerskim i liderskim pozicijama u javnom i privatnom sektoru.

„Aktivna saradnja ogledaće se i u realizaciji projekata na polju digitalne transformacije, posebno u cilju unapređenja, podizanja efikasnosti i kvaliteta eServisa, te drugih usluga za građane i privredu, zatim u razmjeni znanja i iskustava na polju primjene vještačke inteligencije (AI) i drugih naprednih tehnologija, te kreiranju i apliciranju za međunarodne projekte od interesa za Opštinu, međuopštinsku, regionalnu i međunarodnu saradnju“, navodi se u saopštenju Opštine Kotor.

Oni su dodali da će jedan od ciljeva saradnje biti povezivanje sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama, te zajednički rad na unapređenju privrednog života i poslovnog ambijenta, kao i edukacija menadžera i privrednika iz oblasti ekonomije, menadžmenta i preduzetništva kroz organizaciju stručnih rasprava, okruglih stolova, foruma i konferencija.

U planu je i priprema zajedničkih projekata, kao i formiranje Kluba menadžera – Poslovnog kluba Kotor.

Najčitanije