25 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – krivična prijava protiv osumnjičenog za krađu opreme za jahte

nautika – turizam

Tivatska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Đ.O. (26) osumnjičenog da je iz prodavnice u kojoj je bio na probnom radu, tokom maja ukrao šest displej brojčanika sidrenog lanca, prodajne vrijednosti oko 6.500 eura.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, podnijeli krivičnu prijavu protiv Đ.O. (26) iz Tivta zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju”, navedeno je u saopštenju Uprave policije (UP).

Naime, kako su pojasnili,  tivatska policija je postupila po prijavi od 23. oktobra, koju je podnio menadžera prodajnog objekta iz Tivtu koji posluje u okviru jednog pravnog lica iz Podgorice, a čija je djelatnost prodaja rezervnih djelova i opreme za jahte i brodove, u kojoj je naveo da nedostaje oprema vrijedna između 7.000 i 8.000 eura.

“Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti policija je došla do sumnje da je Đ.O. (26) iz Tivta, za vrijeme dok je bio radno angažovan na probnom radu u ovom prodajnom objektu tokom maja ove godine, iskoristio odsustvo menadžera i ključ koji mu je povjeren, iz magacina ukrao šest displej brojčanika sidrenog lanca, prodajne vrijednosti oko 6.500 eura”, kazali su iz policije.

Đ.O je nakon krađe pomenutih predmeta stupio u kontakt sa jednom firmom iz Bara.

“Nakon čega je šest displej brojčanika sidrenog lanca prodao vlasniku te firme za iznos od 500 eura. Policija je prikupila obavještenja i od osobe koja je otkupila navedene predmete, nakon čega su predmeti oduzeti”, kazali su iz policije.

Najčitanije