18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisana Povelja o bratimljenju Rotary klubova Kotor i Logatec

Potpisana Povelja o bratimljenju Rotary klubova Kotor i Logatec

Svečano potpisivanje Povelje o bratimljenju Rotary klubova Kotor i Logatec iz Slovenije upriličeno je u okviru tradicionalnog humanitarnog dogadjaja u ‘Aerodiumu’ Logatec, održanom 21. maja.

Povelju je u ime RC Kotor potpisala Predsjednica kluba Aleksandra Vučković Otašević a u ime RC Logatec Predsjednica kluba Sonja Peklenik. Svečanom potpisivanju prisustvovao je Guverner Distrikta 1912 za Sloveniju i Sjevernu Makedoniju Dušan Peterković.

Formalizovanje bratimljenja RC Kotor i RC Logatec uslijedilo je nakon potpisivanja namjere o bratimljenju elektronskim putem u aprilu ove godine. Članovi Rotary kluba Logatec organizovali su niz aktivnosti za pobratimski klub iz Kotora kako bi ovaj boravak protekao u što prijatnijoj atmosferi. Prihod prikupljen na ovogodišnjem humanitarnom dogadjaju namijenjen je djeci iz socijalno ugroženih i izbjegličkih porodica iz Logateca kojoj je na ovaj način omogućen odmor u kampu Soča.

Saradnja dva kluba razvijaće se unutar oblasti djelovanja Rotary klubova širom svijeta, voditi jačanju profesionalnih i društvenih odnosa i razvijanju prijateljstava medju članovima Rotary klubova Kotor i Logatec.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije