10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Potraga bez rezultata, ako vrijeme dozvoli pokušati će pretraživati pod svjetlima ferala iz barki

Potraga za dječakom HN

Ni sedmi dan potrage za nestalim dječakom N.V. u akvatorijumu hercegnovskog zaliva danas nije dao rezultate, uprkos naporima čak oko 100 učesnika potrage.

Akcija u kojoj je učestvovalo 20 plovila raznih državnih službi i privatnih kompanija koje su im asistirale, ronioci RCUD-a, Mornarice VCG i Službe zaštite i spašavanja Kotora, te helikopter VCG, ponovno nije retultirala pronalaskom tijela dječaka koji je nestao u utorak veče prošle nedjelje kada su ga odnijeli talasi sa obale u blizini hotela “Plaža”.

Načelnik Sektora traganja i spašavanja na moru u UPSUL Žarko Lukšić kazao je da je detaljno pretražen kompletan akvatorijum hercegnovskog zaliva i podmorje uz obalu od Škvera do Meljina, ali ništa nije nađeno.

Dodao je da su hercegnovski ribari ponudili da večeras, ako bude mirno more, pod svjetlima ferala iz barki ponovno pregledaju čitav plićak uz obalu na tom potezu.

Potraga će biti nastavljena sutra a u nju će se ponovno uključiti i ekipa hidrografa iz Zavoda za hidrometeoroligiju i seizmologiju Crne Gore koji će koristiti najmiderniji 3D sonar u pretraživanju podmorja.

Lukšić je dodao da će sutra biti angažovani i dodatni ronioci koji će pregledati škrape i podvodne pećine i tunele uz ovaj pojas obale, iako je to vrlo rizično jer se u najveći dio tih podvodnih prostorija zbog skučenog prostora, ne može ući sa bocama za disanje, već ronilac to radi u apnei (roneći na dah).

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije