5.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Program Tripundanskih svečanosti

Katedrala Svetog Tripuna – foto Boka News

Svečanosti Svetog Tripuna, zaštitnika Kotorske biskupije i grada Kotora ove će se godine održati po ustaljenom načinu, saopšteno je iz Kotorske biskupije.

“Dana 27. 1. Lodama i izvijanjem svečeva stijega objavit će se početak svečanosti. Duhovna priprava – trodnevnica bit će svakog dana od ponedjelja, 30.1. do srijede 1. 2. u 18 sati u Katedrali. Predvodi: don Željko Pasković.

Uoči liturgijskog datuma svetkovine, na Kandeloru, bit će prijenos relikvijara, svečana pjevana Večernja i Služba čitanja s kađenjem svetih moći, u 18 sati, a 3. 2. slavit će se dvije svete mise u 10 i 18  sati, večernju misu predslavi kotorski biskup mons. Štironja.

Program svečanosti sv Tripun

Vanjska proslava biti će u nedjelju, 5. 2. a tom prilikom svečanu pontifikalnu misu predslavi mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit splitske nadbiskupije, te apostolski administrator Porečke i Pulske biskupije. Svi detalji Tripundanskih svečanosti nalaze se na plakatu”- saopšteno je iz Kotorske biskupije.

HGD: Tripundanski bal u subotu 4. februara

Hrvatsko građansko društvo tradicionalno organizuje Tripundanski bal u subotu 4. februara 2023. godine u hotelu Splendid – Bečići sa početkom u 20 sati.

Goste će zabavljati Ansambl “Toć” i VIS “Tri kvarta” iz Kotora.

Ulaznica sa večerom 25 eura.

Tripundanski bal

Najčitanije

rsojevka