16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Povodom 21. novembra – Prijem za vjerske velikodostojnike u Opštini Kotor

Prijem vjerski velikodostojnici – foto Opština Kotor

Čelnici Opštine Kotor primili su vjerske velikodstojnike arhijerejskog namjesnika kotorsko-tivatskog protojereja Nemanju Krivokapića – starješinu hrama crkve Svetog Nikole, don Roberta Tonsatija – kancelara Kotorske biskupije i Meha efendiju Martinovića – glavnog imama za Boku kotorsku i Budvu.

Iz kabineta predsjednika Opštine je saopšteno da je prijem organizovan u susret Danu opštine Kotor, Aranđelovdanu i Gospi od zdravlja, a vjerske velikodostojnike su primili predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić je sa predsjednicom Skupštine opštine gospođom Majom Mršuljom i potpredsjednicima Opštine, Sinišom Kovačevićem i Nebojšom Ševaljevićem.

“U ovom već tradicionalnom susretu i prijateljskoj atmosferi istaknut je značaj multikonfesionalnosti i multikulturalnosti koju Kotor baštini kroz istoriju”, navodi se u saopštenju.

Poručili su da je Kotor grad sloge i vrijednovanja različitosti, pa da je tako i ove godine glavna poruka koja je poslata sa sastanka da treba ostati postojan i istrajan u tome da i buduće generacije nastave da žive u zajedništvu okrenuti jedni drugima

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije