20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Praški napadač u pismu priznao ubojstvo muškarca i bebe

Prag
Foto: David W Cerny / Reuters

Student koji je ubio 14 osoba i ranio drugih 25 prije nego što si je oduzeo život prošle sedmice u Pragu je u pismu priznao ubojstvo muškarca koji je šetao sa svojom bebom sedam dana ranije, rekao je glasnogovornik policije u srijedu.

Pismo u kojem napadač priznaje dvostruko ubojstvo bez motiva pronađeno je tokom pretresa kuće u Hostounu zapadno od Praga, gdje je napadač živio sa svojim ocem, rekao je glasnogovornik za portal novinky.cz.

– Trenutno ne možemo objaviti preostali sadržaj pisma, kazao je glasnogovornik, objasnivši da bi se tako mogla ugroziti istraga i prikupljanje dokaza.

Rezultati balističke analize vatrenog oružja pronađenog u kući su ranije upućivali na to da je student možda odgovoran i za ovo dvostruko ubojstvo u šumi u okolici Praga. Zločin je šokirao češko društvo prije pucnjave u Pragu prošlog četvrtka.

Prema dokazima trenutno dostupnima policiji, 24-godišnji student je ustrijelio svog oca neposredno prije pucnjave iz glavne zgrade Filozofskog fakulteta Karlova sveučilišta na Trgu Jana Palacha.

Studentu je pošlo za rukom zakonito nabaviti arsenal oružja, a da vlasti nisu posumnjale.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije