26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prčanjani spalili glavnog krivca, Franđa Frkadelu – foto, video

Glavni krivac, Franđo Frkadela zvani Orba, za sve probleme i nedaće koje su zadesile mještane Prčanja u protekloj godini, spaljen je danas na mulu u centru mjesta.

Tužilac magistar Profumo Rupo de Onanitis optužio je krivca Franđa Frkadelu: “što na Prčanju više nema krštene butige, a u pekari se prodaje samo suhi kruv, što kafana i kafić rade samo po potrebi, što je izdao na afit glavni mandrać i cijelo mulo prčanjsko pa mještani nemaju gdje barku vezati, niti prošetati, što na svakih 100 metara puta leži policijot. Krivim ga što je oni kruzer pasane godine imao u Prčanj zamlatit kao da ga je barba mislio za kampanio stare crkve privezat” – kazao je tužilac.

Pored tužioca, časni sud činili su: predsjednik suda dr. pr. Anelo di Matun i branilac Lodoviko Beškot zvani Capin.

U veseloj karnevalskoj povorci bili su maskirani mještani, učenici prčanjske osnovne škole i vrtića “Radost”, Gradska muzika Kotor, mažoretke plesnog studija “Alisa”.

“Krivac za sve nedaće je spaljen, ali bojim se da time nisu riješeni i svi problemi Prčanjana. Ovo je samo šaljiva strana istine i nadam se da će podstaknuti boljitak za svaku sledeću godinu koja dolazi”- kazao je u ime organizatora NVO “Bope” Zvonko Usanović.

Uspješni tradicionalni organizatori bili su  NVO „Bope” i Mjesna zajednica Prčanj.

 

Najčitanije