30 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednica HRS-a poručila ministarki zdravlja: Crnoj Gori neophodna hitna nabavka vakcina

Marija Vučinović HRS

Predsjednica Hrvatske reformske stranke Marija Vučinović uputila je otvoreno pismo ministarki zdravlja dr Jeleni Borovinić Bojović.

“Poštovana ministrice dr Borovinić Bojović, ovim putem želim da se javno zahvalim menadžmentu, ljekarima, medicinskom osoblju Doma zdravlja Tivat, kao i kompletnom osoblju Opšte bolnice Kotor na čelu sa direktorom dr Davorom Kumburovićem  i dr Ljiljanom Knežević na požrtvovanju i posvećenosti u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite pacijentima koji boluju od Covida-19. Hvala im u moje osobno ime, kao i u ime svih onih koje su liječili i koje dalje liječe, rizikujući sopstveno zdravlje i zdravlje svojih obitelji, pružajući nadljudske napore. U očuvanju života, pokazali ste da ste heroji naše Boke i cijele Crne Gore.

Prilikom jučerašnje posjete  ministrice zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović Opštoj bolnici Kotor, zbog mog lošeg zdravstvenog stanja, nisam bila u prigodi da se prvo kao pacijent ove ustanove, a zatim kao politička ličnost obratim i ukažem na značaj što hitnijeg obezbjedjivanja vakcina za Crnu Goru, s obzirom na visok stepen zaraženosti i sve složeniju zdravstvenu situaciju. Vjerujem da će Vaša administracija na čelu sa Vama u kratkom narednom vremenskom periodu obezbijediti vakcinu kako bi  procenat smrtnosti  i broj novo zaraženih bio sveden na minimum”, kaže se u pismu Marije Vučinović predsjednice Hrvatske reformske stranke Crne Gore

Najčitanije