8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Đukanović čestitao Dan Opštine Herceg Novi

Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 28. oktobra – Dana Opštine Herceg Novi, predsjedniku Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Otoviću, odbornicima, svim građanima Herceg Novog i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Razvoj i investicije su najpametniji i najefikasniji put prevazilaženja svake krize, garancija ostvarenja višeg društvenog standarda i kvaliteta života građana. Iskustvo Herceg Novog je očigledna potvrda toga. Realizacijom projekta Porto Novi, Herceg Novi je postao destinacija visokog turizma, prepoznat na turističko-nautičkoj mapi Mediterana, Evrope i svijeta. Projekti poput ovog garantuju nova zapošljavanja na kvalitetnijim radnim mjestima i podižu standard u poslovanju što naše privredne subjekte čini konkurentnijim na globalnom turističkom tržištu.

Država i lokalna uprava zato danas imaju posebnu odgovornost da nastave da unapređuju ambijent za nove razvojne iskorake, prije svega kroz dalju realizaciju krupnih investicionih projekata u oblasti infrastrukture i turizma, proizvodnji zdrave hrane i energije iz obnovljivih izvora, što će dodatno osnažiti poziciju naše države kao dostupne i sigurne investicione destinacije.

Uvjeren sam da ostvareni rezultati predstavljaju podsticaj za dalji stabilan i dinamičan razvoj Herceg Novog na temeljima tradicionalne mediteranske kulturne matrice po kojoj je prepoznat u svojoj dugoj istoriji kao neodvojivi dio evropske civilizacijske baštine.“

Najčitanije