8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik SO Tivat tužio predsjednika HNV-a, zbog neistina i manipulacija…

Andrija Petković predsjednik SO Tivat

Predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković podnio je Osnovnom sudu u Kotoru građansku  tužbu protiv Zvonimira Dekovića, predsjednika HNV-a zbog neistina, manipulacija i tendecioznih i neutemeljenih tvrdnji u izjavama datim crnogorskim medijima.

-Svjestan sam činjenice da je u ratu, ljubavi i politici sve dozvoljeno, ali ipak mislim da nije baš sve. Da u ovom haotičnom vremenu treba voditi računa o tome da sve izgovoreno može da se  tretira pod krilaticom „ubi me prejaka riječ“. Da moramo voditi računa o dostojanstvu i integritetu svakog pojedinca, bez  obzira koliko se sa njim politički i ideološki neslagali.

Na ovaj način želim i da dam primjer, da i pored toga što ulazimo u period izborne kampanje, moramo snositi odgovornost za ono što kažemo. I da stojimo čvrsto iza svojih stavova, služeći se isključivo istinom. Upirati u nekog prstom je najlakše, ali ne smije biti i najbezbolnije. Optuživati nekog da želi da zatre jednu naciju, posebno onu kojoj i sam pripada, može možda da donese jeftine političke poene, ali je na duže staze ne samo uvrijedljivo, nego i jako opasno.

Ponosan sam što sam Hrvat, ali svoju nacionalnu pripadnost nikad nisam niti ću koristiti kao pokriće za eventualne greške. Jer, ta pripadnost me ne amnestira, nego obavezuje. Obavezuje da poštujem prije svega zakone države u kojoj živim, ali i da poštujem moralne norme i pravila ponašanja.

I ono što na kraju želim da naglasim, budući da sam od pripadnika te političke grupacije optuživan zbog odbrane Miholjske prevlake.

Sa istim žarom, stavom i upornošću braniću i Dom kulture u Donjoj Lastvi i hrvatski barjak koji se na njemu vije; u čast sjenima onih koji su ga podizali.

Ne kao predsjednik SO Tivat (jer to nije moja nadležnost), nego kao neko ko zastupa svoja načela pravednosti i istine. I stojati čvrsto iza svojih stavova. Što nikako neće značiti zaštitu privatnih interesa pojedinaca koji se kriju iza nacionalnih bandijera.

Kao Hrvat, Hrvatskom nacionalnom vijeću, želim dugu i uspješniju budućnost sa nekim drugim ljudima na njegovom čelu, saopštio je dr Andrija Petković predsjednik SO Tivat.

Najčitanije