25 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljena Škola za mozaik, vitraž i slikarstvo umjetnika Jovana- Paka Kentere u Budvi

Škola mozaika Kentera

Upis najavljen za početak marta



Škola za mozaik, vitraž i slikarstvo umjetnika Jovana – Paka Kentere predstavljena je u utorak, 13. februara u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša”.

Ovom prilikom umjetnik je najavio početak nove škole mozaika za 2024. godinu, dopunjenu edukacijama u vitražu i slikanju, koje će voditi profesori iz ovih oblasti. Upis će započeti početkom marta.

Besplatnu školu mozaika Jovan Kentera je osnovao kroz svoj dugogodišnji stvaralački rad. Iz godine u godinu se broj polaznika povećavao, a sa ponosom ističe da su mnogi nastavili da se bave mozaikom.

Jovan Kentera pozdravio prisutne

Kao samouki umjetnik mozaikom je počeo da se bavi 2007. godine, a od 2010. godine je potpuno posvećen ovoj likovno-umjetničkoj tehnici. Do sada je imao dvanaest samostalnih i više kolektivnih izložbi. Kroz svoj umjetnički rad stvorio je preko sto mozaika koji su našli svoje mjesto u mnogim privatnim kolekcijama. Mnogi njegovi mozaici krase znamenite manastire i crkve u Paštrovićima. Živi i stvara na Svetom Stefanu.

Poslenice JU Muzeji i galerije Budve

Škola mozaika, vitraža i slikarstva umjetnika Jovana – Paka Kentere predstavljena je u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve.

/M.D.P./

Najčitanije