13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljena Strategija brendiranja Dubrovnika kao sportske destinacije

Dubrovnik foto Boka News

Strategija brendiranja Dubrovnika kao sportske destinacije, koja je rezultat sudjelovanja u Erasmus+ projektu EU BRAND, predstavljena je u srijedu u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici.

Izrađivač Strategije Zrinko Čustonja istaknuo je kako Dubrovnik kao najpoznatiji hrvatski turistički brend ima sjajan potencijal za razvijanje i brenda grada sporta, ponajviše kroz organizaciju sportskih događanja.

„Naročito su bitna natjecanja s tradicijom, poput utrke Du Motion, koja imaju snagu podići prepoznatljivost Dubrovnika u smislu sportskih i tjelovježbenih aktivnosti“, rekao je Čustonja.

Naglasio je kako je nerealno očekivati velika natjecanja u Dubrovniku u srcu ljeta, već je cilj realizirati ih u predsezoni i posezoni, a posebno zimi, kada sportska događanja mogu odlično upotpuniti ponudu Dubrovnika.

„To uostalom Grad radi već godinama, ali treba postojeća natjecanja podići na još višu razinu prepoznatljivosti te dovesti nova. Dubrovnik ima potreban smještajni kapacitet, a uskoro će imati i sportsku infrastrukturu. Kad uspostavite tradiciju, onda osiguravate dolaske većeg broja sudionika, posebno mladih“, izjavio je Čustonja.

Dodao je kako ni Dubrovnik ni Hrvatska ne mogu biti odredište za pripreme sportskih klubova, kao što je to danas Antalija u Turskoj.

„To nije realan smjer. Imamo klimatske, ali nemamo infrastrukturne preduvjete. Antalija broji 400 nogometnih terena, a u Dubrovniku dva. U Antaliji je 1.200 teniskih terena i 47 golf igrališta, dok su kod nas puno skromnije brojke. Dubrovnik neće i ne treba biti na toj razini, već se usredotočiti na tradicionalna natjecanja“, rekao je Čustonja.

Kao primjer dobre prakse istaknut je projekt dubrovačkog polumaratona Du Motion, čiji je direktor Alen Bošković istaknuo kako je utrka u svojih šest izdanja već prepoznata u trkačkoj zajednici širom svijeta.

„Prepoznata je baš zbog svog međunarodnog karaktera, čemu od početka težimo. U posljednja dva izdanja zabilježili smo prosječno oko 11 tisuća noćenja, uz jako puno popratnih sadržaja, a to smo ciljali od početka. Dubrovnik je baš u predsezoni i posezoni pravo mjesto za spajanje turizma i sporta. Na dobrom smo putu“, rekao je Bošković.

Strategija je izrađena u sklopu Erasmus + projekta EU BRAND („Stjecanje kompetencija brendiranja kroz kontinuirano strukovno obrazovanje i trening s ciljem podizanja konkurentnosti i privlačnosti europskih gradova“). Ukupna vrijednost projekta iznosila je 121 tisuću eura, od čega je Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika DURA pripalo 14.394 eura.

Izvor:Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije