12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljena turističko-hodočasnička staza Camino Dubrovnik – Međugorje

Dubrovačka biskupija – foto

Pješačka turističko-hodočasnička staza Camino Dubrovnik – Međugorje predstavljena je u četvrtak u dubrovačkoj gradskoj vijećnici, a odnosi se na Put svetog Jakova od Dubrovnika do Međugorja.

Sporazum o sudjelovanju u projektu potpisali su partneri iz gradova Dubrovnika i Čapljine, općina Dubrovačko primorje, Ravno, Neum i Čitluk te Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kroz projekt će se odrediti i izraditi staza koja bi, počevši od samostana sv. Jakova u Dubrovniku, hodočasnike i ostale zainteresirane turiste i putnike kroz šest dana dovela do crkve sv. Jakova u Međugorju.

Na ruti od Dubrovnika do Međugorja su Gromača, Slano, Ravno, Hutovo i Hutovo Blato, a najvećim dijelom prolazi starim putevima koje je stanovništvo ovog područja koristilo kroz povijest, a obiluje brojnim vrijednim prirodnim i baštinskim lokalitetima.

Međugorje jun 2021. foto Boka News

Čišćenje i označavanje rute planirano je za rujan i listopad, nakon čega će se detaljno snimiti, a potom će se izraditi aplikacija. Pritom je velika pozornost posvećena sigurnosti putovanja rutom.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako će projekt donijeti novu vrijednost svim uključenim partnerima.

“Vjerujem da ovim projektom možemo razvijati određena područja naših gradova i općina. Možda ni sami stanovnici nisu svjesni koliki pozitivan utjecaj će imati projekt“, rekao je Franković.

Izvor:Hina

Najčitanije