13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Premijer nastavlja sa ignorantskim odnosom prema Opštini Herceg Novi”

Marković u Porto Novi – foto Vlada CG

Predsjednik Vlade CG, Duško Marković nastavlja sa ignorantskim odnosom prema Opštini Herceg Novi, što je juče potvrdio dolaskom u naš grad, tokom kojeg je ciljano posjetio samo rizort Portonovi u Kumboru, kaže se u sopštenju iz Kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi.

Premijer je izdvojio vrijeme da posjeti kompleks u izgradnji, koji je nesporno značajan projekat, ali nije našao za shodno da se posveti drugim, ozbiljnim problemima Opštine Herceg Novi, među kojima je trenutno gorući zasigurno status Bolnice Meljine, uzrokovan lošom privatizacijom sprovednom od strane Vlade Crne Gore.

Prije dva dana zaposleni u ovoj ustanovi, koja je od neprocjenjivog značaja za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građana, štrajkovali su da skrenu pažnju nadležnih na nagomilane probleme i tada zatražili prijem kod predsjednika Vlade. Samo dva dana kasnije, Marković je bio na nekoliko kilometara od Bolnice i nije iskazao zainteresovanost da se obrati radnicima.

Ovakav odnos Markovića ne može biti dobar za Herceg Novi, a onda ni za državu, jer premijer ne smije biti onaj koji ignoriše probleme jednog dijela države, a čije rješavanje je u nadležnosti Vlade na čijem je čelu.

Iako iz Vlade dobijamo, za sada samo deklarativno, uvjeravanja da rade u korist građana Herceg Novog, ovakvi potezi premijera Markovića čine da se pitamo – da li je zaista tako?kaže se u saopštenju iz Opštine Herceg Novi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije