10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Premijer obećao pomoć bivšim radnicima Vektra Boke

Radnici Vektra Boke-u-PG – foto RTHN

Premijer Dritan Abazović voljan je da pomogne bivšim radnicima Vektra Boke koji su danas protestovali ispred zgrade Vlade pokušavajući da na taj način upute još jedan apel institucijama i tužilaštvu da počnu da rješavaju problem radnika i imovine ovog hotelsko-turističkog preduzeća.

Radnici su prekinuli protest nakon poziva iz kabineta predsjednika Vade da će ih primiti na razgovor, kazao je predsjednik NVO Bivši radnici Vektra Boke Đorđe Rajak.

– Premijer nam je obećao da će pomoći i spasiti radnike od dalje propasti te da ćemo zajednički rješavati problem kako bi došli do pravičnog ishoda. U narednih sedam do deset dana biće jasnije kojim modusom će to biti moguće ostvariti, kako će se radnici zaštititi i naplatiti potraživanja. Radnici su u obavezi da prikupe dodatnu dokumentacuju o potraživanjima, a Vlada će prikupiti informacije iz Poreske uprave, Privrednog suda i Agencije za privatizaciju kako bi mogli da utvrde činjenično stanje i isplate potraživanja iz kompletnog socijalnog programa, kazao je Rajak.

Izvor:RTHN

Najčitanije