9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Preminula Melanija Meke Erdevički, jedna od najboljih plivačica Jugoslavije

Malanija Erdevicki – 08.07.2019. Svecanost 97 godina JADRANA

Danas je u 80. godini života preminula Melanija – Meke Erdevički (djevojački Andrić).

Odlazak jedne od najboljih plivačica u istoriji PVK Jadran, poznata “prsašica“, državna rekorderka i reprezentativka velike Jugoslavije, članica čuvene Jadranove ženske štafete 4×100 mješovito, u klubu je primljena sa velikim bolom i tugom.

Mekini i rezultati njenih drugarica su u to vrijeme, krajem 50-tih i početkom 60-tih godina prošlog vijeka bili nedostižni i one su dominirale na prostorima bivše Jugoslavije.

Bila je član Jadranove plivačke ekipe koja je osvojila titulu prvaka Jugoslavije u Kranju 1959. godine. Uvijek skromna i nasmijana, zaljubljena u vodu i plivanje ostala je do poslijednjih dana svog života. Svakodnevno jutarnje plivanje, ljeti u moru, zimi u bazenu, ispunjavalo je i činilo srećnom.

Melanija Andric Erdevicki

U njenom Jadranu odlazak Erdevički primili su sa velikom tugom i istakli da ostaje velika praznina, za plemenitom i primjernom osobom, vrhunskom plivačicom, počasnim članom kluba. Klub će njegovati uspomene i sjećanja na izuzetnu plivačicu i izražava veliku zahvalnost za sve što je učinila, a učinila je mnogo za naš Jadran.

Najčitanije