12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Prestižni njemački mediji preporučuju Crnu Goru kao top destinaciju za odmor

Boka Kotorska foto Boka News

Crna Gora se, kao atraktivna turistička destinacija, već od početka godine našla na stranicama sedam prestižnih njemačkih medija, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

“Riječ je o magazinu Petra, blogu poznatog njemačkog novinara Reitschuster.de, NRJ Berlin radio i portalima Westfälische Nachrichten, Münchner Merkur, BuzzFeed.de i Stern.de, u kojima je Crna Gora prikazana kao savršena destinacija za njemačke turiste”, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, brojni afirmativni tekstovi i interesovanje međunarodnih medija dokazuju da Crna Gora postaje sve popularnija destinacija za različite ciljne grupe turista, a najbolji način njihovog privlačenja postaje promovisanje koncepta cjelogodišnje destinacije.

Iz NTO-a su kazali da se Crna Gora našla uz svjetske destinacije, poput Balija, Kipra, Turske, Portugala i drugih, u top deset destinacija za odmor u ovoj godini na portalima Westfälische Nachrichten i Stern.

“U ovim člancima se navodi da je Crna Gora sa atraktivnom ponudom i pristupačnim cijenama konkurencija omiljenim destinacijama za njemačke turiste”, rekli su iz NTO-a.

Posebno interesovanje njemačkih medija privukao je odličan novogodišnji program, te se u nekim člancima Crna Gora preporučuje kao idealna destinacija za novogodišnje praznike.

Jedan od autora članaka Boris Rajtšuster, koji živi u Budvi, često izvještava o Crnoj Gori i ima priliku da upoznaje Njemce koji su odlučili da posjete crnogorsku destinaciju upravo zbog njegovih članaka.

On je naveo da ga posebno veseli to što zemlju domaćina može učiniti bolje poznatom i uzvratiti time za gostoprimstvo.

Prema njegovim riječima, crnogorski gradovi su imali odlične novogodišnje programe, a na svom blogu detaljno je opisao doček Nove godine u Budvi.

“Tokom dana su i dalje ljetnje temperature, te se ljudi kupaju u moru, a onda zabava bez kraja: ispred istorijskih gradskih zidina u Budvi sa šarmantnim starim gradom iz venecijanskih vremena je ogromna tribina, muzičke zvijezde sa cijelog Balkana, odlično raspoloženje i osjećaj sigurnosti uprkos tolikoj gužvi”, poručio je Rajtšuster.

Iz NTO-a su kazali da su članci u kojima se Crna Gora preporučuje kao top destinacija za odmor i tokom zimskih mjeseci, pokazatelj da je prepoznata kao cjelogodišnja destinacija na tržištu njemačkog govornog područja.

Jedan od takvih tekstova našao se i portalu Petra pod naslovom Ove tri destinacije preporučujemo za odmor, gdje je opisano da Crnu Goru karakteriše kristalno čista voda, fantastično lijepe uvale i visoke planine, a tome je obavezno dodati gostoprimstvo lokalnog stanovništva i savršen spoj mira i kulture.

“Budva je prilično malo mjesto na obali Mediterana, ali svojim prekrasnim pješčanim plažama očarava svoje posjetioce i poziva ih na opuštanje. Ako volite da bude malo aktivnije, takođe možete otkriti puno u zidinama Starog grada”, navodi se u članku koji je objavljen na portalu Merkur.de.

Još jedan medij koji ističe Budvu kao popularnu destinaciju je i NRJ Berlin radio, te navodi da zidine Starog grada nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

“Imajući u vidu značaj njemačkog tržišta za turizam naše zemlje, objavljeni članci u uticajnim medijima, poput jednog od najčitanijih portala Stern koji na nedjeljnom nivou ima oko pet miliona čitalaca, daju poseban doprinos u pozicioniranju Crne Gore kao atraktivne destinacije za putovanja u ovoj godini”, zaključili su iz NTO-a.

Izvor:MINA

Najčitanije