16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za Jakšića – Vlada prepoznaje i staje iza svojih šampiona

Prijem za Vasilija Jakšića

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primili su danas kotorskog automobilistu Vasilija Jakšića, koji je nedavno postao prvak Evrope u automobilizmu, čime je zabilježi

o najveći uspjeh u istoriji ovog sporta u Crnoj Gori.

Predsjednik Vlade Abazović istakao je zadovoljstvo zbog prilike da ugosti šampiona Evrope Jakšića i naveo da Vlada prepoznaje i stoji iza svojih šampiona koji uspjesima, entuzijazmom i klasom ponosno promovišu državu Crnu Goru, ukazujući da je prijem prilika da se država skromno i simbolično zahvali Jakšiću.

Premijer je istakao intenciju Vlade da podržava i prepoznaje sport kao važnu kariku u društvu i želju da sportisti osjete da ih država podržava.

Ministar sporta i mladih Lalošević čestitao je Jakšiću na velikom uspjehu i kazao da će Ministarstvo i dalje biti na raspolaganju kako bi Jakšić nastavio nizati uspjehe, te da će pomoći u finansijskoj konsolidaciji za buduća takmičenja.

Zahvalivši se na prijemu premijeru i ministru, Jakšić je naglasio da znači iskazano uvažavanje za buduće izazove.

Tokom sastanka razgovaralo se o stanju u automobilizmu u Crnoj Gori, proteklom šampionatu Evrope i nizu pobjeda u brojnim evropskim državama koje su dovele do prvog mjesta u generalnom plasmanu i mjesta šampiona Evrope.

Najčitanije