20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Budva i ovog vikenda organizuje pješačke ture na ostrvu Sv. Nikola i preko Paštrovske gore

Budva

Zbog velikog interesovanja javnosti, Turistička organizacija opštine Budva i ovog vikenda organizuje lijepe pješačke ture na ostrvu Sv. Nikola i preko Paštrovske gore.

Šetnja pješačkom stazom od tvrđave Kosmač na Brajićima, preko Paštrovske gore, do manastira Praskvica, predviđena je za subotu, 22. oktobar, dok je besplatan prevoz brodom za sve one koji žele da obiđu pješačku stazu na ostrvu Sv. Nikola, predviđen za nedjelju, 23. oktobar.

Polazak za tvrđavu Kosmač je planiran za 9 sati (subota, 22. oktobar) od hotela Bracera (Donji bulevar), a povratak za Budvu je planiran za 15 sati od parkinga manastira Praskvica. Tokom šetnje ovom pješačkom stazom od oko 15 kilometara je planiran obilazak tvrđave Kosmač, manastira Spiridon, Rustovo i Praskvica, izvora Mrtvica, Ograđenice, Čelobrda i mnogobrojnih vidikovaca. Pješačka staza je kategorisana kao srednje zahtjevna, ali se preporučuje nošenje adekvatne opreme za obilazak ove rute, prikladna obuća i odjeća za ove uslove, osvježavajući napici i neophodna lagana hrana. Zbog zahtjevnosti i dužine trase, mlađima od 12 godina, kao i starijima osobama koje nisu u dobroj fizičkoj kondiciji se ne preporučuje izletnička šetnja predviđenom trasom.

Polazak brodom iz budvanske marine (mol ispred restorana “Porto”) za osrvo Sv.Nikola je planiran za 10 sati (nedjelja, 23. oktobar), dok je povratak sa ostrva planiran za 12 i 30 minuta. Pješačka staza na ostrvu je dugačka oko 3 kilometra, srednje je zahtjevna i potrebno je imati adekvatnu garderobu, obuću i ponijeti vodu za hidriranje. Staza nije prikladna za djecu mlađu od 8 godina, a djeca iznad 8 godina moraju biti pod nadzorom roditelja.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za izlete na broj telefona 067 144 191 u srijedu, 19. oktobra, u periodu od 10 do 14 sati.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije