16 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za uspješne tivatske sportiste

Klakor, Vidojevic, Golubovic, Komnenovic, Markovic i Stevanovic

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović upriličio je prijem za mlade tivatske sportiste koji su u proteklom periodu ostvarili značajne rezultate na međunarodnim i svjetskim takmičenjima.

Nikola Golubović osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u Poljskoj, u klasi ILCA 6, dok su na Igrama malih zemalja na Malti pobjednička odličja osvojili Tivćani: jedriličar Ilija Marković, sa osvojenom srebrnom medaljom u klasi ILCA 7; džudistkinja Milana Stevanović sa osvojenom zlatnom medaljom u ekipnoj i bronzanom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji i ragbi reprezentativka Crne Gore Olivera Mišković Vidojević koja je sa Malte donijela bronzano odličje.

„Siguran sam da prisustvujemo najbržem mogućem ostvarenju vizije razvoja tivatskog sporta“, rekao je predsjednik opštine zahvaljujući odlikovanim sportistima na ostvarenim uspjesima. „Ovo je po mom sudu najuspješnija sportska godina u istoriji tivatskog sporta i lokalna uprava svojim odlukama mora voditi računa da sportski uspjesi Tivćana ne budu incident, a u prilogu tome govori i ovogodišnji rekordan opštinski budžet za podršku sportu“, naglasio je Komnenović.

Prijemu u Kabinetu predsjednika prisustvovao je Ilko Klakor, selektor crnogorske jedriličarske reprezentacije i glavni trener JK „Defin“ i najavio kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva u klasi ILCA 7, koje bi se organizovalo u Tivtu 2026. godine. Mladi jedriličari zahvalili su se na podršci i istakli kako su pred njima pripreme za učešće na Svjetskom prvenstvu u Holandiji, te da je dobar rezultat važan jer su u pitanju prve kvalifikacije za naredne Olimpijske igre.

Pred mladom džudistkinjom Milanom Stevanović je odlazak na Balkansko takmičenje za juniore u septembru.  Sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Olivera Mišković Vidojević, ujedno i nagrađena ragbi reprezentativka iz Tivta, istakla je važnost sistemske podrške sportistima, najavivši da će se u narednom periodu relevantne odluke lokalne uprave prilagođavati potrebama sportista.

Ovom prilikom sportistima su uručene novčane nagrade u iznosu od 300€, odnosno 200€, imajući u vidu rang takmičenja.

Najčitanije