20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za uspješne tivatske sportiste

Prijem sportista

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je danas i nagradio tivatske sportiste koji su tokom prethodne godine ostvarili zapažene sportske rezultate na brojnim takmičenjima različitih rangova.

„Čestitam na svemu što ste postigli. Ovaj prijem organizujemo sada, ali ono što ste ostvarili prije svega svojim trudom i ljubavlju prema sportu, nema rok trajanja. Tivatski sportisti imali su veliki broj nastupa na državnim, regionalnim, pa i svjetskim takmičenjima i to mi govori da se pokazala opravdanom inicijativa povećanja budžeta za sport“ – rekao je predsjednik opštine obraćajući se sportistima.

Među njima našli su se osvajači medalja na Svjetskom omladinskom prvenstvu u bućanju – Gracija Stjepčević (zlato i bronza), Ilija Belan (bronza) i Igor Petković (bronza). Zapažene rezultate tokom 2023. godine nizali su i tivatski džudisti: Stefan Kovinić koji je između ostalog osvojio i zlatnu medalju na Balkanskom juniorskom prvenstvu i Milana Stevanović šampionka države za kadete i osvajačica bronzane medalje na Balkanskom juniorskom prvenstvu.

Prijemu su prisustvovale i mlade košarkašice Valentina VrcanKatarina Radulović i Maša Praščević, koje su sa ženskom kadetskom reprezentacijom Crne Gore osvojile srebrnu medalju na Evropskom košarkaškom prvenstvu – B divizije, čime su obezbijedile učešće u višem rangu takmičenja. Sve čestitke i novčanu nagradu primila je i Marija Marković, triatlonka koja je u protekloj godini osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u triatlonu. Prijemu kod predsjednika opštine prisustvovala je i članica plesnog kluba “Diamond” iz Tivta, Una Marija Kokot, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u plesu.

“Znam koliko ste napora uložili u ostvarenje ovih i ovakvih rezultata, budući da sam i sama sportista. Ono što mogu je ponuditi vam bezrezervnu podršku lokalne uprave na putu do ostvarenja još većih uspjeha” – istakla je sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Olivera Mišković Vidojević.

Predsjednik opštine naglasio je kako postojeća sportska infrastruktura u gradu nije na zavidnom nivou i ni izbliza ne odgovara sportskim uspjesima ovog ranga, ali i da je proces njenog jačanja otpočeo i da je već sada izgrađen manji kompleks sportskih terena u Donjoj Lastvi, a da će uskoro na raspolaganju tivatskim sportistima biti i balon-sala na terenu kod Doma zdravlja. “Imamo i podršku Vlade da krenemo u smjeru realizacije sportskog kompleksa na lokaciji preko puta Aerodroma Tivat”, kako bismo dobili dodatni prostor za nedostajuće sadržaje poput zatvorenog bazena” – rekao je Komnenović.

Najčitanije