9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dukić i Marković na korak od plasmana na OI

ILCA 7 Mens World Championship 2024

Iz Australije  sa Svjetskog prvenstva u jedrenju stižu sjajne  vijesti, Milivoj Dukić i Ilija Marković su nastavili su odličnim izdanjima na regatnom polju, pa uoči posljednjeg finalnog dana i posljednje regate, Crna Gora ima u rukama prvu vizu za Olimpijske igre u Parizu.

U Austriliji se dijeli sedam viza za Pariz, a uoči posljednje regate, Milivoj Dukić koji je nalazi na koti 21, ima vizu za Olimpijske igre u rukama, jer je u konkurenciji jedriličara koji nisu obezbjedili mjesto u Parizu na Svjetskom prvenstvu u Hagu, na drugom mjestu.

Najmlađi učesnik finalne grupe, Ilija Marković je trenutno 39, odnosno samo četiri mjesta ga dijele od mjesta koje vodi na Olimpijske igre.

ILCA 7 Mens World Championship 2024

Na osnovu pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske jedriličarske federacije, na Igrama može da učestvuje samo jedan jedriličar iz svake države.

Ali, još nije sve gotovo. Dukić i Marković moraju da ostanu fokusirani na poslednju regatu, kada će se sve odlučiti. Posljednjeg dana, na programu su dvije regate. Prvo će 41 jedriličar zlatne grupe finalne serije još jednom odjedriti last race, 10 najboljeplasiranih koji se bore za medalje jedre medal race.

Najčitanije