35.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijeti olujna bura, ceste zatrpane snijegom

Bura – Slobodna Dalmacija

Za nedjelju je crveno upozorenje na vjetar izdano za Kvarner i Kvarnerić i Velebitski kanal, a narančasto upozorenje za riječku regiju, zapadnu obalu Istre i sjevernu Dalmaciju.

Očekuje se jaka i vrlo jaka, u noći i ujutro mjestimice olujna bura, u sjevernoj Dalmaciji i istočni vjetar, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite.

Vrijeme će biti oblačno, u većini krajeva povremeno sa snijegom, a uz obalu i kišom. U Dalmaciji pljuskovi s grmljavinom, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a južnije istočnjak i jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 3, a na Jadranu 6 i 11 °C.

U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, na sjeverozapadu Hrvatske i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Iz HAK-a vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće, odgode putovanje.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3 uz obaveznu zimsku opremu); autocestom A7 Draga-Šmrika; Jadranskom magistralom (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena.

Promet je dopušten samo za osobna vozila: dionicom autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; autocestom A6 između čvora Kikovica i čvora Čavle; državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25); državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); na Paškom mostu.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107 ) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Na Krčkom mostu zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

U prekidu su: trajektne linije Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Ubli-Korčula-Dubrovnik te brodske linije.

Izvor:Hina

Najčitanije