23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Privedeni Dragan Brković i sinovi, prilikom privatizacije i reorganizacije počinili brojne malverzacije i na taj način oštetili HTP Boka ?!

Dragan Brković

Po nalogu Spoecijlnog državnog tužilaštva danas su privedeni biznismen Dragan Brković, kum predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, njegovi sinovi Boris i Bojan, kao i izvršni direktor kompanije “Vektra” Milić Popović.

Kako javlja Televizija Vijesti, njima se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Sagovornik TV Vijesti je kazao da se Brkovići i Popović sumnjiče da su preko firmi čiji su vlasnici prilikom privatizacije i reorganizacije počinili brojne malverzacije i na taj način oštetili HTP Boka za više miliona eura.

Brkovići i Popović u zakonskom roku biće sprovedeni nadležnom Specijalnom državnom tužoicu.

TV Vijesti javljaju da se narednih dana zbog ovog slučaja mogu očekivati i nova privođenja, prenosi portal Vijesti.

MUP na Twitteru

Ministarstvo unutrašnjih poslova večeras je na Twitter-u saopštilo da privođenje vlasnika Vektre Dragana Brkovića i njegovih sinova, Borisa i Bojana, kao i izvršnog direktora te kompanije Milića Popovića, predstavlja nastavak borbe za pravednu pravnu i uređenu Crnu Goru.

“Jake institucije i puna primjena zakona su imperativ. Možemo zajedno! MUP i Uprava policije u službi građanki i građana! Gradimo povjerenje”, poručuju iz MUP-a.

Najčitanije