15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Prodavnice neće raditi u petak, subotu i nedjelju – 21, 22. i 23. maj

Market – kupovina

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore trgovine na veliko i malo neće raditi 21, 22. i 23. maja – objavljeno je na sajtu Uprave za inspekcijske poslove.

U dane državnih praznika trgovina se, kako je precizirano, može obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme.

Mogu raditi benzinske stanice, pijace, štandovi (tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice), prodavnice, kiosci i automati unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, te štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela i skladištima za trgovinu na veliko.

– Ističemo da su za nepoštovanje ovih obaveza predviđene novčane kazne i zatvaranje objekata za dane u kojima nije dozvoljen rad. Apelujemo na privredne subjekte da poštovanjem propisanih obaveza daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona – kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Najčitanije