21 C
Kotor

Slušaj online radio

Program proslave povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori

Dan Hrvata

“Program proslave Dana hrvatskog naroda počet će svečanom svetom misom za Domovinu i hrvatski narod u Crnoj Gori, koja će se slaviti na Karike, 13. januara,  u katedrali sv. Tripuna u Kotoru, u 18 sati” – saopšteno je iz HNV-a.

U organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, biće održana Svečana akademija i koncert u dvorani Auditorium (bivši Dom vojske) na Seljanovu, danas u 20 sati.

“Glazbeni gosti su Doris Deković i Dora Štampić, Tamburaški sastav Kvinta i Klapa Kaše. Potporu hrvatskoj zajednici svojim će dolaskom dati uzvanice iz Crne Gore i  Republike Hrvatske”, najavili su.

“Drage Hrvatice i Hrvati, dragi prijatelji hrvatskog naroda u Crnoj Gori, srdačno vas pozivamo da zajedno obilježimo važan datum za hrvatski narod u Crnoj Gori.

Trinaesti siječnja je izabran za Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, u spomen na dan kad su moći sv. Tripuna 809. godine prenesene iz Carigrada u Kotor.

Vijorenje zastave hrvatskoga naroda uz crnogorsku, 13.1, predstavlja za hrvatski narod u Crnoj Gori prije svega ponos, dokaz zajedništva i opstojnosti hrvatskoga naroda na ovim prostorima” – kaže se u najavi.

Najčitanije