21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija novogodišnjeg programa Crne Gore u Sarajevu

Foto Mediabiro

Nacionalna turistička organizacija i lokalne turističke organizacije sa kompletnog crnogorskog primorja predstavile su program tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Sarajevu.

“Uvijek je lijepo biti u Sarajevu i pozvati Sarajlije i sve građanke i građane Bosne i Hercegovine da dođu ne samo u Budvu, već i na cjelokupno crnogorsko primorje i postanu dio naše novogodišnje atmosfere. Postoji ta jedna lijepa povezanost između nas i bosanskih gostiju. U ukupnom turističkom prometu kada je Budva u pitanju oni čine oko 20 odsto, a kada je u pitanju Nova godina vjerovatno su ili na prvom ili na drugom mjestu kada su u pitanju zemlje regiona,” saopštila je predstavnica TO Budva, Tijana Kotarac.

Kotarac je podsjetila da je Turistička organizacija opštine Budva ove godine pripremila niz događaja koji je počeo “Adriatic Street Food” festivalom kao uvertirom za novogodišnje programe, tu je i manifestacija “Budi u Budvi” koja svakog vikenda na glavnom gradskom trgu ispred Starog grada okuplja djecu uz raznovrsne programe i pozorišne predstave.

Nakon ovakve lijepe uvertire glavni novogodišnji program će početi u subotu, 30. decembra uz koncert Gradske muzike Budve, nakon kojeg će uslijediti nastup grupe “Akademia” iz Bara, Big benda Dejana Petrovića i trenutno najpopularnije pjevačice narodne muzike Aleksandre Prijović.

U nedjelju, 31. decembra, na trgu ispred Starog grada koncert pod nazivom “Djeci dječje” će održati dječji hor “Zvjezdice” kojim rukovode Ana Klepić i Sanja Perić, a pop/rock zvuk, koji će i obilježiti drugo novogodišnje veče, na binu će prvo “donijeti” Đorđe David & Death Saw uz Ivanu Peters i specijalnu gošću Slavicu Angelovu. U nastavku programa će nastupiti rock grupa “Van Gogh” i Toni Cetinski.

Koncert klasične muzike pod nazivom “Muzika raspoloženja” i ove godine će se održati u već tradicionalnom terminu – 1. januara u 14 sati. Poznate operske arije publici će predstaviti Ljubica Vranješ, Dragoljub Arsić, Vesna Đurković, Marko Živković i Lana Asija Dabović, a specijalni nastup i nesvakidašnju virtuoznost na klaviru će ljubiteljima klasičnog zvuka pokloniti mladi budvanski pijanista Nemanja Radulović.

“Biće tu programa za najmlađe, ali i za one starije. Uz akciju “Djed bijeli sreću dijeli” ćemo podijeliti oko 1.500 paketića. Ono što garantujemo je jedna lijepa, mirna i gostoljubiva atmosfera u Budvi i kao domaćini u Budvi pozivamo sve ljude otvorenog srca i dobrih namjera da sa puno ljubavi zakorače u 2024. za koju očekujemo da nam bude uspjesnija kada su u pitanju turisticki prihodi, ali i kada je u pitanju naša lična sreća, zdravlje i zadovoljstvo “, poručila je Kotarac.

Govoreći o onome što Ulcinj nudi za Novu godinu, predstavnica TO tog grada navodi da i ove godine organizuju “Sweet December” koji počinje 21. decembra i traje do 7. januara.

“Svakodnevno će nastipati domaći i izvođači iz regiona. Među njima su grupa SARS, a za ljubitelje klasične muzike biće organizovano veče klasične muzike, 28. decembra nastupiće Tropico Bend, Edis Agić, a 31. decembra na trgu neće biti organizovan doček Nove godine. Na kraju, 7. januara nastupiće Džejla Ramović”, kazala je Dhurata Hodžić.

Tivat – Pine – Božić – foto Boka News

Tržište BiH je izuzetno značajno za Opštinu Bar, poručuju iz tog grada dodajući da su gosti iz Bosne i Hercegovine treći po brojnosti u Baru.

“Kulturno zabavna ponuda za novogodišnje praznike je veoma bogata u Crnoj Gori, a Bar ne zaostaje kaže predstavnik TO Bara, Ivan Kovač i dodaje da za Novu godinu u Baru nastupa Lepa Brena.  Program u Baru će trajati sedam dana, nastupaće Bojan Marović, Lapsus bend,  Leksikon, Nataša Bekvalac i brojni drugi domaći i izvođači iz regiona”, kazao je Kovač.

Područje BiH i Srbije turistički je veoma važno za Tivat, ne samo za novogodišnje praznike već tokom čitave godine, poručuju turistički poslenici tog grada.

Hotelijeri su nam saopštili, da za novogodišnje praznike, prednjače rezervacije gostiju upravo iz tih zemalja, kazala je direktorica TO Tivta, Nina Lakičević.

“Predstavljanje naše ponude u Sarajevu nam je veoma bitno i značajno, a od 15. decembra do 15. januara bićemo dobar domaćin svima koji dođu u Tivat. Svakog vikenda imaćemo svirke na gradskoj rivi, a biće postavljene i bazarske kućice. Za novogodišnju noć u Tivtu će biti koncert Bojana Delića i Harisa Džinovića, a 1. januara nastupiće Aco Pejović i Akademija bend, dok je 30. decembar rezervisan za najmlađe, za dječiju Novu godinu”, poručila je ona.

Turisti iz BiH su na četvrtom mjestu po brojnosti u Kotoru, navodi Mirza Krcić iz TO Kotor.

“Razloga da dođu u Kotor za Novu godinu je puno, a među njima je i nastup Dina Merlina. Pored njega nastupaće i bend Toć kao i Severina. On napominje da su zimske Kotorske fešte počele prije dva dana, a bogat program trajaće do 2. Februara”, naglasio je on.

Tri velike dive nastupiće u hotelu Splendidu tokom novogodišnjih praznika, kazala je PR menadžer HG Montenegro stars, Ana Bekuta, Jelena Rozga Severina. Predstavnica TO Herceg Novog kazala je na promociji u Sarajevu da su ove godine pripremili bogat program za sve ljubitelje ovog mjesta.

“Doveli smo velike zvijezde u naš grad. Bijelo Dugme i Novi fosili nastupiće u Herceg Novom tokom novogodišnjih praznika za sve ljubitelje evergrina, a za ljubitelje nešto tradicionalnijeg zvuka, nastupiće Miroslav Ilić”, kazala je Bojana Živković, predstavnica TO Herceg Novi.

Izvor:Mediabiro
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije