20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Proslava 90. rođendana broda Jadran u Tivtu

Rođendan Jadrana u Tivtu – plakat

U godini kada slavi svoj 90. rođendan, školski brod jedrenjak „Jadran“ uploviće u Tivat. Njegov dolazak na rivu Pine se očekuje u srijedu 9. avgusta. U sklopu obilježavanja ovog velikog jubileja u Tivtu će biti priređen niz događaja u organizaciji Ministarstva odbrane Crne Gore i Mornarice Vojske Crne Gore, a uz podršku Opštine Tivat.

Prva u nizu je izložba umjetničkih fotografija posvećenih „Jadranu“ autora Gorana Grkovića, koja će biti održana u četvrtak 10. avgusta sa početkom u 19 sati u JU „Muzej i galerija“ Tivat.  U istom prostoru, organzatori proslave jubileja prirediće tematsko veče o „Jadranu“ i to u utorak 15. avgusta, sa početkom u 20 sati.

Jadran – Tivat – foto M. Marušić

U srijedu i četvrtak, 16. i 17. avgusta od 9 do 19 sati biće organizovani dani otvorenih vrata, pa će zainteresovani turisti i građani moći da obiđu „Jadran“.

Svečana proslava rođendana sa pratećim prijemom planirana je za 19. avgust, dok će jedriličarska regata u čast slavljenika biti organizovana u tivatskom akvatorijumu u nedjelju 20. avgusta sa početkom u 9 sati.

Najčitanije