15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Prstohvat soli… i mikroplastike?

mikroplastika

39 uzoraka kuhinjske soli iz svijeta, uključujući i jedan iz Hrvatske, testirano je na mikroplastiku i ona je pronađena u njih 36!

Zatraži od korporacija da prestanu hraniti našu ovisnost o jednokratnoj plastici, a od Vlade da poduzme stvarne korake za rješavanje krize zagađenja plastikom poručuju iz Greenpeace.

Naš se svijet guši u plastičnom otpadu

Svake minute svakoga dana u more se iskrca cijeli jedan kamion otpadne plastike.

Čista voda od životne je važnosti svakom pojedincu i svakoj zajednici na Zemlji. Bez obzira radi li se o moru, rijekama, potocima i jezerima ili pitkoj vodi iz slavina – imamo pravo uživati u zdravoj i čistoj vodi.

Jedini način da spriječimo daljnje zagađenje plastikom jest da prestanemo koristiti jednokratnu plastiku u svakodnevnom životu. Već dugo i predugo, pakiranjem svojih proizvoda u plastičnu ambalažu, korporacije nam nameću neodrživ stil života. Godinama nas se pokušava uvjeriti da je rješenje tog problema u recikliranju, odnosno boljem gospodarenje otpadom.

Međutim, danas znamo da se više od 90% plastike ne reciklira.

Plastika u moru foto Greenpeace

Samom reciklažom nije moguće izvući se iz ovog začaranog kruga i krize uzrokovane suludim gomilanjem plastike koja dospijeva u okoliš i na koncu završava u našim morima.

Vrijeme je da se konačno svi – a u prvom redu korporacije i političari – počnemo oslobađati najezde plastike za jednokratnu upotrebu.

Najčitanije