17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Prva ekološka Pro-Bluspec radionica na temu zagađenja podvodnom bukom u Kotoru

Prva ekološka Pro-Bluspec radionica na temu zagađenja podvodnom bukom u Kotoru
Dobrota foto Boka News

Balkanski centar za istraživanje mora – BACEMARE organizuje prvu ekološku radionicu u okviru projekta Pro-BLUSPEC.

Radionica je usmjerena na lokalne i međunarodne ključne aktere koji se bave turizmom u Kotoru, a tema je razumijevanje zagađenja podvodnom bukom. S tim u vezi posebno pozivamo turoperatore, turističke agente, hotelijere, vlasnike restorana, predstavnike uslužnih djelatnosti oko turizma, ali i svu zainteresovanu javnost, poučuju organizatori.

Trenutna situacija Kotora u odnosu na specifično područje je od vitalnog značaja za lokalni ekosistem, posebno za mjesto gdje je turizam izvor broj jedan, pri čemu će se prikupljati informacije, zahtjevi, komentari i potrebe koji će se koristiti za projektovanje platforme za predviđanje i razvoj u okviru životnog ciklusa projekta.

Radionica će biti održana u nedjelju 19. maja u prostorijama Instituta za biologiju mora od 10 do 16 sati.

Podmorje – foto Green Home

Pro-BLUSPEC realizuje se u okviru ReLOaD2 projekta, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama.

O BACEMARE-u: Balkanski centar za istraživanje mora sa sjedištem u Kotoru, Crna Gora, je organizacija fokusirana na naučno istraživanje i očuvanje morskih resursa u regionu Balkana. Naša misija je da unaprijedimo razumijevanje morskih ekosistema, promovišemo održivost i doprinesemo postizanju ciljeva održivog razvoja UN.

Najčitanije