11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Putevima predaka” mladima ukazali na značaj kulturne baštine Risna

U organizaciji NVO “Medaur  Risan“ – Društva za njegovanje kulturne baštine Risna, a u saradnji sa JU OŠ “Veljko Drobnjaković“, danas je organizovan prvi edukativno – rekreativni izlet pod nazivom “Putevima predaka“. Izletu su se pridružili, pored osnovaca iz više odjeljenja i njihovih nastavnika, i zainteresovani sugrađani i članovi Udruženja.

Izlet je otpočet u 10:30 sati u risanskom parku kod spomenika palim borcima, a obišli su se sljedeći lokaliteti i spomenici kulture: zgrada nekadašnje ikonospisne škole Dimitrijević – Rafailović, crkva Sv. Petra i Pavla, zid Bjeladinovića, palata Ivelić, Narodni dom (kuća Čučak), ulica Gabela (dućani i butige), pekara Bigović, kazerma, kuća Ćelovića, bolnica “Vaso Ćuković“, stara škola,  crkva Sv. Luke i turski most. Izlet će se završiti u naselju Mala.

Cilj je bio mladima ukazati na značaj kulturne baštine svog grada, a starijim sugrađanima pružiti priliku da se prisjete prošlih vremena.

Ovo je bila prva u nizu brojnih aktivnosti planiranih za naredni period, a koje imaju za cilj njegovanje kulturnog nasljeđa Risna, edukaciju i promociju pravih vrijednosti.

Najčitanije