16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Putin naredio osnivanje muzeja posvećenih ofenzivi na Ukrajinu

Rusija – foto EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je svojoj vladi da se angažira na osnivanju muzeja posvećenih ofenzivi u Ukrajini, objavio je Kremlj.

“Osigurati osnutak muzeja (pokrajinskih, gradskih i u edukativne svrhe) posvećenih događajima iz specijalne vojne operacije i pothvatima njihovih sudionika”, piše u dokumentu koji je danas osvanuo na mrežnoj stranici Kremlja.

Specijalna vojna operacija je termin kojim Rusija naziva svoju invaziju na Ukrajinu započetu u februaru 2022.

“Vlada treba razmisliti kako uključiti poglavlje specijalne vojne operacije u predmet povijesti u obrazovnom sistemu”

Putin je naredio i da se razmotri koji bi predmeti vezani uz specijalnu vojnu operaciju trebali biti izloženi u tim muzejima. “Vlada nadalje treba razmisliti kako uključiti poglavlje specijalne vojne operacije u predmet povijesti u obrazovnom sustavu”, objavio je Kremlj Putinovu naredbu.

Od početka invazije na Ukrajinu Rusija je donijela niz represivnih zakona kojih je svrha ušutkati svaki glas kritike i kažnjavati autore tekstova koji “diskreditiraju” rusku vojsku. Primjenom tog zakona nekoliko osoba, protivnika režima ili nepoznatih građana, osuđeno je na duge zatvorske kazne.

Uspjesima ruske vojske, među kojima su i oni u doba Drugog svjetskog rata, posvećeni su nebrojeni muzeji, izložbe i spomenici.

Izvor:HIna

Najčitanije