3 C
Kotor

Slušaj online radio

Putin: Smlavit ćemo ukrajinske teroriste; kratko se sastali Blinken i Lavrov

Talačka kriza u Brjansku
Foto: Shutterstock/Reuters / Fotomontaža HRT

Dok ruske snage stežu obruč oko Bahmuta u jednoj od najkrvavijih bitki ovog rata na istoku Europe, ukrajinske snage upale su na ruski teritorij. Ruski mediji javljaju da je skupina od 50 ukrajinskih vojnika ušla u regiju Brjansk i upala u sela Sušani i Ljubečan. Navode da ima mrtvih i da je dio stanovnika zarobljen, da se čuju pucnjevi i eksplozije. S druge strane, Ukrajina je objavila da su Rusi u posljednja 24 sata izveli 14 raketnih napada na civilna područja. Noćas je u napadu na stambenu zgradu u Zaporižji poginulo troje civila.

Blinken i Lavrov kratko razgovarali na marginama sastanka G20

Američki državni tajnik Antony Blinken i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u četvrtak su na marginama sastanka G20 u New Delhiju razgovarali manje od deset minuta, rekao je visoki dužnosnik State Departmenta.

– U, kako se vjeruje, prvome ‘jedan na jedan’ razgovoru dvojice visokih diplomata od ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022., Blinken je ponovio da je Washington spreman podupirati ukrajinsku obranu koliko god bude potrebno, rekao je američki dužnosnik.

Lavrov nije spomenuo taj sastanak na konferenciji za novinare koju je održao u četvrtak nakon sastanka ministara vanjskih poslova G20.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su Lavrov i Blinken razgovarali “u hodu”, ali se nije radilo ni o pregovorima ni o sastanku dvojice šefova diplomacije, izvijestile su u četvrtak ruske novinske agencije.

Putin: Smlavit ćemo ih

– Izvršen je teroristički napad, probili su se na pogranični teritorij, otvorili vatru na civile. Vidjeli su da je to civilno vozilo, da su u vozilu djeca, obična Lada Niva te su pucali na njih, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom otvorenja Godine učitelja i nastavnika, a govoreći o događajima u regiji Brjansk.

Dodaje da, kako ih je nazvao, ukrajinski neonacisti neće ništa postići.

– Smlavit ćemo ih, zaključio je.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije