11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Rad Bolnice Meljine produžen do kraja mjeseca, na potezu tužilaštvo

Bolnica Meljine – foto SOHN
Stečajni upravnik produžio je rad Bolnice Meljine do kraja novembra kako bi se u tom periodu pronašlo određeno rješenje, kazao je RTHN predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić. I na nedavnom sastanku u Vladi potvrđeno mu je da nadležni intezivno rade na pronalaženju modela kojim bi se riješio status Bolnice. Dodaje da će na eventualno pristizanje tužbe advokata Duška Kneževića, odgovoriti kontratužbom.

Period do kraja mjeseca je presudno važan, posebno sa aspekta rada Višeg suda i Specijalnog državnog tužilaštva. Prioritet je bolnica, dok za stečajni postupak Meljine kompleksa ima više vremena, kazao je predsjednik Katić.

– Ministri su nam na sastanku u Vladi potvrdili da se intezivno radi. Veliki značaj je sada na radu Višeg suda, Specijalnog državnog tužilaštvu i kako i na koji način da se odblokira imovina, nastavi stečajni postupak u dijelu bolnice Meljine i na taj način vrati vlasništvo bolnici, što treba hitno riješiti. Kada bude vraćena u sistem javnog zdravstva, onda možemo govoriti o ulaganju u opremu, u kadar.. Tada ćemo znati da je konačno status riješen i da Herceg Novi ima bolnicu.

Podsjetio je da je i u drugoj kompaniji – Kompleksu Meljine stečajni postupak u toku, ali nije prioritetno važno kao bolnica, kazao je predsjednik Katić.

– Za taj dio imaju vremena da vide kako će riješiti problem, da li kroz raskid ugovora ili po nekom drugom planu – kazao je Katić.

Pojašnjava da je za tužbu advokatskog tima Duška Kneževića protiv njega i medicinske direktorke Bolnice dr Olivere Elez, čuo iz medija, ali ona zvanično nije stigla.

– Ako bude tako, odgovorićemo kontratužbom za uvredu časti jer to što sam čuo da iznose je neosnovano i u našem pravnom poretku i sistemu ne postoji da se neko za to može prijavljivati. Koliko sam upoznat, oni me tuže što sam na sastanku Savjeta za kontrolu privatizacije rekao da je dr Elez bila u pravu kada je zatražila stečaj za bolnicu Meljine. Nebitno je ko je zatražio stečaj, Opština, EPCG ili neko drugi, to je bila jedina opcija da bolnica preživi, što vlasniku vjerovatno nije bio interes. Firma je bankrotirala, a u drugoj kompaniji – Meljine komples, bio je samo jedan zaposleni koji je svoja potraživanja prijavio sada, u stečajnom postupku za pet godina. On pet godina nije primio nijednu zaradu. To bi se isto desilo i sa Bolnicom da stečaj nije uveden, a možda je to njima i bio cilj i možda ih je zato sve ovo pogodilo – kazao je predsjednik Katić.

Izvor:RTHN

Najčitanije