13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Rađenović: Prava zaposlenih na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane maksimalno ispunjena

Blažo Rađenović – foto RTCG

Predsjednik Odbora direktora “Morskog dobra”, Blažo Rađenović, saopštio je da su prava zaposlenih na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane maksimalno ispunjena, te da će tako biti i ubuduće po svim osnovima. On je za Portal RTCG istakao da se kompanija bliži drugom milionu prihoda, a da na “eventualne opstrukcije niko neće nasjesti”.

Rađenović je, komentarišući najave da bi trajekti mogli ostati bez posade, kazao da ne vidi svrhu stvaranja vještačkih tenzija.

“Naše javno preduzeće se vodi po visokim kriterijuma rada, discipline i odgovornosti, te ako to nekom stvara problem jer se ne uklapa u taj ambijent, ne mora biti dio kolektiva i moram ga razočarati da će tako biti i ubuduće. Ne vidim svrhu stvaranja atmosfere kao kad nijesmo imali kupljene trajekte i kada su se stvarale vjestačke tenzije iz tog perioda kako bi sačuvale biznis kumova”, rekao je on.

Poručio je da u “Morskom dobru” rade marljivo i da sve funkcioniše na visokom nivou.

“Dižemo ljestvicu svakog dana kada je u pitanju naša poslovna politika, kako na plažama, privremenim objektima, zaštićenim područjima, tako i usluge trajektne linije Kamenari- Lepetani. Sve funkcioniše na najvišem nivou i tako mora biti”, ističe on.

Trajekt -Lepetane – Kamenari – foto Boka News

Dodaje da ga posebno raduje što sistem može da funkcioniše i bez predsjednika odbora direktora, direktora, ali i bilo kog zaposlenog.

“Naši zaposleni su jako odgovorni i do sada svojim radom i ponašanjem nijesu ni jednim segmentom pokazali da su spremni na bilo koju opstrukciju u radu ili prekud izvršavanja radne obaveze, tako da vjerujem da će to biti slučaj i ubuduće. Ako neko misli da će galamom nastaviti da stvara ambijent nestabilnosti zarad potreba nekih koji su prošlost na ovoj trajektnoj liniji. Vjerujte da će imati jednak epilog kao i ta firma i njen bivši direktor”, poručuje Rađenović.

Juče smo objavili informaciju da zaposleni traže ugovore o radu na neodređeno vrijeme, te da postoji postoji mogućnost da bi trajekti mogli ostati bez posade. Radnici kažu da im ugovori obećani od prvog dana i da strahuju da bi bez dio njih od septembra mogao da ostane bez posla.

Izvor:RTCG
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije