31.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Rađenović: Spajić opet obmanuo javnost, navodno poklanja Luku Budva građanima, a donio Uredbu da Vlada može dio Luke dodijeliti koncesionaru

URA Budva

“Na “zvaničnoj dodjeli” Luke Budva građanima Budve, a što je Vlada Dritana Abazovića učinila još u februaru 2023. godine, premijer Spajić i ministri su u svom maniru, sakrili od javnosti namjeru Vlade da dio Luke Budva može dobiti drugu namjenu u odnosu na želju i interes svih građanki i građana Budve”, saopštio je nosilac liste “URA – DRUGAČIJE” na lokalnim izborima u Budvi koji će se održati u nedjelju Blažo Rađenović.

On objašnjava da je Vlada Milojka Spajića 18. aprila donijela Uredbu o uslovima koje moraju da ispunjavaju luke razvrstane prema vrsti pomorskog saobraćaja i namjeni, po kojoj jedan dio luke može imati drugu namjenu u odnosu na ostatak i da o tome odluku donosi Vlada. Rađenović dodaje da to znači da Luka Budva može u jednom dijelu dobiti drugu namjenu i biti data na upravljanje koncesionaru i da o tome neće odlučivati Budvanke i Budvani, već Spajićeva Vlada.

“Imajući u vidu najavu da se razmatra uvođenje trajektne linije Budva – Dubrovnik, izgleda da premijer Milojko Spajić i njegov zaštitnik u donošenju svih odluka predsjednik Skupštine Andrija Mandić imaju namjeru da dio luke prepuste koncesionaru. A s obzirom na to da se po određenim kuloarima već zna ko bi bio taj koncensionar i da mu dobro idu poslovi sa fontanama, što otvara i prostor za sumnju da bi takvi poslovi mogli biti dogovoreni bez tendera i jasnih procedura”, poručio je Rađenović.

“Da je namjera 44. Vlade zaista da lokalna samouprava upravlja Lukom, i da ona zaista bude vraćena Budvanima, ovakva Uredba se ne bi donosila, već bi o upotrebi luke Budva u cjelosti odlučivali Budvanke i Budvani, a ne Spajić i Mandić”, zaključio je Rađenović.

Najčitanije