8 C
Kotor

Slušaj online radio

Radnici “Pomorskog saobraćaja” dokazali da su nezakonito dobili otkaze

Trajekt – Pomorski saobraćaj – foto boka News

Presudom Osnovnog suda u Herceg Novom tri radnika “Pomorskog saobraćaja”, K. E., P.P. i R. M, kojima su uručeni otkazi, poslodavac mora da vrati na posao, jer je po mišljenju suda izostalo da rješenje o otkazu donese izvršni direktor već je to uradila disciplinska komisija.

Ovo je drugi put da Osnovni sud poništava odluke o prestanku radnog odnosa za tu trojicu radnika.

Pravosnažnom presudom Osnovnog suda u Herceg Novom od 15.februara prošle godine, sudija Tanja Vidić usvojila je tužbeni zahtjev tužilaca K. E., P.P. i R. M. i poništila kao nezakonite odluke o prestanku radnog odnosa koje je donio tuženi “Pomorski saobraćaja” i obavezala je tuženog da radnike vrati na poslove u skladu sa njihovom stručnom spremom.

Radnici su u sporu dokazali da je tuženi sproveo protiv njih disciplinski postupak nezakonito i da su Odluke o izricanju disciplinske mjere takođe nezakonite, zbog čega je sud poništio odluke o prestanku radnog odnosa, saopštili si iz Osnovnog suda Herceg Novi.

Podsjećamo, od prošle godine, kada je osnovan Nezavisni sindikat “Pomorskog saobraćaja”, bez posla je ostalo desetak radnika, a prema tvrdnjama jednog od njih a koji je bio i predsjednik sindikalne organizacije, Ivana Vučinovića, riječ je o pokušaju poslovodstva da uguši sindikalno djelovanje.

Pred Osnovnim sudom u Herceg Novom vode se postupci po tužbi radnika “Pomorskog saobraćaja” protiv poslodavca za naknadu štete iz radnog odnosa – zbog prekovremenog rada, neplaćenih godišnjih odmora, regresa, toplih obroka.

Izvor:RTHN

Najčitanije