17 C
Kotor

Slušaj online radio

Radovići – na prostoru nekadašnje kasarne, Luštica Development gradiće stambeno poslovni objekat

Luštica Bay – Stambeno poslovni objekat

Kompanija Luštica Development planira izgradnju stambeno poslovnog objekta u mjestu Radovići na poluostrvu Luštica, na prostoru nekadašnje kasarne Milan Spasić.

Naime, na portlu Opštine Tivat objavljeno je da je kompanija Luštica Development podnijela zahtjev za davanje saglasnosti na elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu za objekat mješovite namjene – stambeni objekat sa poslovnim sadržajima 3A-1,2, na dijelu urbanističke parcele UP3, u obuhvatu Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana Donji Radovići Centar.
Kako je navedeno u elaboratu, šira lokacija planiranih objekata predstavlja novoplanirano naselje Luštica Centrale, a master planom su u komplesku predviđeni apartmani, luksuzne vile, gradske kuće, golf tereni, gradski komercijalni i stambeni centar, te prateći infrastrukturni i saobraćajni sadržaji.
U okruženju objekta nalaze se izgrađeno stambeno-poslovni objekti kolektivnog i individualnog stanovanja. Na udaljenosti od 500 metara nalazi se naselje Luštica Bay koje se između Radovića, Pržna i Oblatna fazno gradi od 2013. godine. Morska obala je od lokacije udaljena oko 550 metara.
Na urbanističkoj parceli 3 planirana je gradnja tri objekta, ali je predmet ovog elaborata samo objekat 3A-1,2.
Parcela je sa sjevera oivičena novoplaniranom servisnom saobraćajnicom, sa zapada i istoka novoplaniranim lokalnim saobraćajnicama, dok je sa južne strane novoplanirana uređena javna površina – centralni trg, kao i postojeći objekat koje je planiran za adaptaciju.
Kako je već navedeno, objekat 3A-1,2 čini samo dio kompleksa od ukupno tri stambena objekta. Površina UP3 iznosi 3.852 m2.

Najčitanije