17 C
Kotor

Slušaj online radio

Radulović: Bulevar Tivat- Jaz gotov za dvije godine, rješavamo gorući problem

Filip Radulović u Tivtu

Nastavljeni su radovi na izgradnji bulevara Tivat-Jaz u dužini od 16 km, a radove je obišao ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Vrijednost projekta je oko 54 miliona eura, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

“Radovi bi trebalo da budu završeni za dvije godine nakon čega ćemo na ovoj dionici puta značajno unaprijediti protočnost i bezbjednost saobraćaja”, rekao je Radulović.

Investitor radova su Uprava za saobraćaj i „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

“Nastavkom izgradnje bulevara kroz Tivat i obilaznice oko Budve, imaćamo put koji će značajno smanjiti gužve u saobraćaju a koje su naročito bile izražene u ljetnjim mjesecima i čime će se poboljšati povezanost aerodroma Tivat sa primorskim gradovima”, poručio je Radulović.

Filip Radulović u Tivtu

Projektom rekonstrukcije je predviđena izgradnja saobraćajnice sa po dvije saobraćajne trake i razdjelnim ostrvom širine dva metra. Na trasi je planirano da bude izgrađeno 12 kružnih tokova i pet trokrakih raskrsnica na mjestima ukrštanja sa lokalnim saobraćajnicama.

Nakon obilaska radova na izgradnji bulevara Tivat-Jaz ministar Radulović razgovarao je sa predsjednikom opštine Tivat Željkom Komnenovićem u vezi sa infrastrukturnim projektima koji su planirani na terioriji te opštine.

Najčitanije