16 C
Kotor

Slušaj online radio

Radulović: Put Cetinje – Čevo otvaramo u maju

Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Radovi na izgradnji puta Cetinje – Čevo – Nikšić, dionica Cetinje – Čevo teku planiranom dinamikom, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. On je tokom obilaska gradilišta istakao da očekuje da će radovi biti završeni do kraja maja ove godine.

– Riječ je o dionici dugoj 23 km, a vrijednoj nešto više od 33 miliona eura. Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova i vjerujem da će oni biti završeni u roku – rekao je Radulović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, na teritoriji Prijestonice Cetinje trenutno su aktivna tri projekta izgradnje putne infrastrukture, ukupne vrijednost oko 37,5 miliona eura.

– Pored dionice Cetinje-Čevo izvode se radovi na rekonstrukciji Bajičke ulice, u dužini od 1,6 km, koja je sastavni dio regionalnog puta Cetinje – Njeguši – Kotor. Vrijednost ovog projekta je oko miliona 937 hiljada eura. Takođe, u toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Čekanje – Čevo (veza puteva Cetinje-Čevo i Cetinje –Njeguši). Vrijednost radova je oko dva miliona 800 hiljada eura, a radovi će biti završeni prije početka ljetnje turističke sezone – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Završetkom ovih projekata, kako je kazao Radulović, uspostaviće se veza centralnog i južnog dijela države novim putnim pravcem Nikšić-Čevo-Cetinje-Neguši-Kotor, što će značajno rasteretiti putni pravac Kotor-Budva-Cetinje-Podgorica i uticati na smanjenje saobraćajnih gužvi i nastanka saobraćajnih nezgoda.

Radove sa ministrom Radulovićem obišao je i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

– Prvo gradilište je izgradnja puta od Cetinja ka Čevu. Radi se o projektu vrijednom 33 miliona eura. 99 odsto trase je već pokriveno prvim slojem asfalta, a u toku su i ostali radovi, te se nadamo da ćemo do ljeta uspjeti da privedemo sve radove kraju i pustimo ovaj putni pravac u saobraćaj – saopštio je Vuksanović.

Radulović je poručio da je u narednom periodu na teritoriji Prijestonice Cetinje planiran početak radova na novom putnom pravcu Krstac-Trojica-Kotor vrijednosti 25 miliona eura.

Najčitanije