25 C
Kotor

Slušaj online radio

Ragbi u Tivtu – prijateljski meč reprezentacija Crne Gore i Malte

Ragbi meč CG – Malta

Na stadionu Arsenala u Tivtu večeras u 19.30 sati će biti odigran prijateljski meč ragbi reprezenacija Crne Gore i Malte.

Antoni Mikalef trener reprezentacije Malte istakao je da mu je jako drago što su u Tivtu i da vole da gostuju ovdje.

„Trenutno smo u najuspješnijem periodu reprezentacije u poslednjih deset godina i imamo jako puno domaćih igrača sa kojima radimo. Zahvalan sam na gostoprimstvu i očekujem fer i borben meč i utakmicu međusobnog poštovanja“

Ragbi meč CG – Malta

I kapiten ragbi reprezentacije Malte Karl Kaser zahvalan je na gostoprimstvu na koje su naišli u Tivtu. On naglašava da se njihova ragbi liga naglo razvila u poslednje dvije godine.

„Drago nam je što se ragbi razvija i što se sve više zemalja ozbiljnije uključuje na ozbiljnom nivou. U malteškom ragbi timu trenutno dolaze neki novi mladi igrači što je dobro za razvoj ragbija“

Ijan Gidins trener reprezentacije Crne Gore kazao je da Crna Gora za razliku od Malte u svojim redovima ima isključivo domaće igrače te da su ovakvi mečevi značajni za razvoj ragbija u Crnoj Gori.

Ragbi meč CG – Malta

“Drago nam je da možemo ugostiti naše kolege iz Malte i uzvratiti im gostoprimstvo. Ovo je revanš meč, jer je naša reprezentacija gostovala na Malti i domaćin je tada slavio. Oni su favoriti i u Tivtu jer imaju veći broj profesionalnih igrača koji sa uspjehom igraju u Engleskoj i Novom Zelandu. Za nas je ovo odlična priprema za narednu godinu kada ćemo po prvi put učestvovati u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Pozivam ljubitelje ragbija da u subotu dođu na utakmicu i uživaju u dobrom ragbiju” kazao je Igor Adžaip, predsjednik Crnogorske ragbi lige.

Utakmica, koja je zakazana za 19.30 sati odigrava se i uz svesrdnu podršku Opštine Tivat koja će po riječima sekretarke Sekretarijata za društvene djelatnosti Olivere Mišković Vidojević  nastaviti da podržava ovakve aktivnosti.

Izvor:CG News

Najčitanije